El Ministeri de Transició Ecològica ha acordat prohibir l’ús de males pràctiques en els contractes de tarifes de llum i gas oferits als clients domèstics. Aquest és el cas de la contractació “porta a porta”. El Govern ha aprovat el Reial decret llei de 6 d’octubre en el qual es recullen aquestes i altres mesures per a rebaixar la factura de la llum.

En el Reial decret llei estableix que les companyies de llum i gas no podran realitzar publicitat no sol·licitada en visites a domicili, ni podran realitzar la contractació en els domicilis dels clients de forma directa.

Encara que aquesta pràctica ja havia sigut sancionada en altres ocasions, el Govern ha decidit imposar unes sancions molt més dures per a evitar que es continuen donant. Si les companyies realitzen aquestes tècniques de contractació de la llum “a porta freda”, s’enfrontaran a la possible inhabilitació per a actuar com a comercialitzadora durant el termini màxim d’un any i, fins i tot, al traspàs dels seus clients a una comercialitzadora de referència.

D’aquesta manera, la contractació del subministrament elèctric a través de la tècnica anomenada “porta a porta” queda prohibida per als clients domèstics, llevat que haja sigut el mateix client el que haja sol·licitat aquesta acció a la comercialitzadora.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment