El problema de la comunicació amb intel·ligències extraterrestres, si alguna vegada les trobem, va ser el tema encarregat d’obrir el Cicle de Conferències de l’Associació de Tecnologia i Ciència (ASSTEC). Amb el nom “Hablando con extraterrestres”, aquesta primera conferència va tindre lloc aquest divendres al Saló de Plens del Castell de Bétera. En primer lloc, la membre de la directiva d’ASSTEC, Núria Carrasco, va presentar al ponent de la jornada.

El Dr. Fernando Ballesteros va abordar qüestions com si és possible la comunicació amb altres formes de vida fora del nostre planeta o amb qui, amb què i com podríem establir aquesta comunicació, coneguda en el món científic com CETI (Communication with Extra Terrestral Intelligence). D’aquesta manera, es va tractar el problema del llenguatge de la comunicació, realitzant un estudi comparatiu amb els sistemes de comunicació de la vida animal en el nostre planeta. També es va estudiar els intents de comunicació CETI realitzats fins al moment. Finalment, es  va  plantejar si és possible descobrir i entendre un llenguatge extraterrestre.

Fernando J. Ballesteros Roselló és doctor en Ciències Físiques i cap d’instrumentació de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. El seu camp d’investigació és l’astrobiología. Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General de 2006 amb ‘Gramaticas extraterrestres i Prisma de Bronze 2016 per Fractales y caos. La aventura de la complejidad’, ha publicat més d’una desena de llibres, entre ells: ‘Las mujeres de la Luna’ (Next Door/Jot Down) , ‘ET Talk’ (Ed. Springer) , ‘Astrobiología, un puente entre el Big Bang y la vida’ (Ed. Akal) o ‘10.000 años mirando las estrellas’ (Ed. Aliança Editorial). Va ser coautor del programa de ciència de RNE ‘Los sonidos de la Ciencia’, emés entre 2005 i 2008, i publica regularment en premsa especialitzada en divulgació, com la revista Mètode.

A aquesta xarrada va acudir un bon nombre de veïnes i veïns interessats en el tema, entre els quals es va poder veure a l’alcaldessa del municipi (Cristina Alemany) i altres regidors de l’equip de govern que tampoc van voler perdre’s aquesta interessant ponència.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment