(EFE) La Conselleria de Sanitat ja ha confirmat quinze casos de parotiditis (paperas) en estudiants de la Universitat de València (UV). De moment, no hi ha cap més en estudi, segons fonts d’aquest departament de la Generalitat.

Els afectats van coincidir en una festa universitària celebrada el 27 de setembre i a la qual van acudir estudiants de les facultats de Farmàcia, Químiques i Matemàtiques, les tres de la UV.

Els casos confirmats, amb edats compreses entre els 20 i 21 anys, van iniciar els símptomes entre el 14 i el 19 d’octubre, segons les fonts, que han indicat que tots els estudiants afectats estaven correctament vacunats amb la triple vírica.

Després de comprovar l’estat dels contactes familiars i pròxims dels afectats per la parotiditis, Sanitat ha recomanat completar la pauta vacunal.

A més, s’ha remés una carta als alumnes, a través dels deganats, notificant la situació i informant dels símptomes compatibles amb la malaltia.

També se’ls ha aconsellat que, si apareixen els símptomes, acudisquen al seu centre de salut per a confirmar el diagnòstic, notificar com a Malaltia de Declaració Obligatòria i procedir a una revisió vacunal dels contactes familiars.

Segons les fonts, els casos confirmats han de romandre en aïllament respiratori durant nou dies després de l’aparició dels símptomes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment