Els estils de vida saludable per als més joves és el tema central de la campanya 12 Lemes, de la Mancomunitat Camp de Túria, per al mes de novembre. Impulsada per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) i en el marc del Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius, aquesta iniciativa va començar al mes de gener portant cada mensualitat un lema i un objectiu. Amb el lema ‘Creix en Salut, millora la teua vida‘ es pretén conscienciar sobre la necessitat d’adquirir hàbits saludables quant a alimentació, pràctica d’exercici físic i la reducció o eliminació del consum d’alcohol i tabac, entre altres drogues.

Conéixer per què és important alimentar-se bé, quins són els aspectes que podem millorar i com fer-ho és fonamental. Durant l’adolescència l’organisme accelera el creixement, i cuidar la nutrició és important per a garantir els nutrients necessaris per al desenvolupament i també per a previndre algunes patologies com l’obesitat i l’osteoporosi.

Acostumar-se a desdejunar, incloure en les dietes llegums, verdures i hortalisses, reduir el consum de carn, greixos, brioixeria, refrescos i sucs processats són algunes de les recomanacions relacionades amb la dieta. Un altre dels aspectes que han de treballar és el consum d’alcohol i de tabac, molt arrelats en la nostra societat.

La pràctica d’algun esport també s’inclou dins dels denominats hàbits de vida saludable. Cada vegada, existeixen més evidències científiques que demostren que qualsevol persona sedentària, de qualsevol edat, pot millorar la seua salut realitzant regularment exercici físic d’intensitat moderada. De fet, qualsevol exercici que practiquem diàriament ens protegirà de certes malalties cròniques.

Durant l’adolescència és quan la majoria dels joves disminueixen o abandonen l’exercici físic. Això es deu a la falta de temps, la influència familiar i també al canvi en els seus interessos.

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social disposa d’un lloc web (http://www.estilosdevidasaludable.mscbs.gob.es/home.htm) sobre estils de vida saludables dirigits a tota la població i que abasta qüestions relacionades amb activitat física i sedentarisme, Prevenció del tabaquisme, Alimentació Saludable, Consum de risc i nociu d’alcohol, Seguretat i lesions no intencionals, i Benestar emocional.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment