El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha fet oficial la resolució definitiva de les subvencions a diferents ajuntaments per a les actuacions de ciutats intel·ligents, conegudes com a Smart Cities. 16 municipis han sigut seleccionats per a fer de les seues localitats aquest tipus de ciutat. Entre aquestes, es troba Bétera.

La convocatòria tenia un pressupost de 250.000 euros per aquest any, i l’objectiu era concedir fins a 20.000 euros per iniciativa, amb una subvenció del 80% per part de la Diputació de València. Aquests diners estan destinats a la compra, instal·lació i configuració de dispositius intel·ligents que s’integren en la plataforma de la institució provincial, per tal de recollir dades per a poder analitzar-les i millorar, així, l’eficiència de multitud de serveis municipals, com ara eficiència energètica en edificis i piscines; enllumenat públic; rutes escolars segures; afluència de persones; gestió de la mobilitat; gestió de l’aigua i del so; passos de vianants intel·ligents; aparcament; i risc intel·ligent.

A aquestes subvencions es van presentar un total de 50 sol·licituds de 38 municipis diferents. La valoració, que ha estat realitzada per a seleccionar els municipis, ha tingut en compte exclusivament criteris tècnics que estaven prèviament anunciants a la convocatòria.

D’altra banda, mitjançant aquesta convocatòria, la institució provincial vol ajudar als ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors perquè puguen dotar-se de tecnologia adequada per optimitzar els serveis que ofereix la plataforma Smart.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment