El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha fet oficial la resolució definitiva de les subvencions a diferents ajuntaments per a les actuacions de ciutats intel·ligents, conegudes com a Smart Cities. 16 municipis han sigut seleccionats per a fer de les seues localitats aquest tipus de ciutat. Entre aquestes, es troba Bétera.

La convocatòria tenia un pressupost de 250.000 euros per aquest any, i l’objectiu era concedir fins a 20.000 euros per iniciativa, amb una subvenció del 80% per part de la Diputació de València. Aquests diners estan destinats a la compra, instal·lació i configuració de dispositius intel·ligents que s’integren en la plataforma de la institució provincial, per tal de recollir dades per a poder analitzar-les i millorar, així, l’eficiència de multitud de serveis municipals, com ara eficiència energètica en edificis i piscines; enllumenat públic; rutes escolars segures; afluència de persones; gestió de la mobilitat; gestió de l’aigua i del so; passos de vianants intel·ligents; aparcament; i risc intel·ligent.

A aquestes subvencions es van presentar un total de 50 sol·licituds de 38 municipis diferents. La valoració, que ha estat realitzada per a seleccionar els municipis, ha tingut en compte exclusivament criteris tècnics que estaven prèviament anunciants a la convocatòria.

D’altra banda, mitjançant aquesta convocatòria, la institució provincial vol ajudar als ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors perquè puguen dotar-se de tecnologia adequada per optimitzar els serveis que ofereix la plataforma Smart.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment