(EFE) El ple de l’Ajuntament de València ha aprovat una declaració institucional en la qual celebra la retirada d’un cartell d’una discoteca de Madrid per l’ús “inapropiat i desafortunat de l’aniversari de la defunció de Rita Barberá“. Aquest oferia “una imatge irrespectuosa i grollera de la qual fóra alcaldessa” del PP de la ciutat.

En aquest pronunciament unànime de tots els grups de la Corporació Municipal s’afirma que “aquest tipus d’actes desacrediten abans de res, als qui els promouen o defensen”, ha informat el consistori en un comunicat.

L’Ajuntament ha reiterat el seu “ferm compromís en la defensa de la llibertat d’expressió que consagra la nostra Constitució, així com amb el dret a la dignitat de totes les persones”.

No obstant això, ha manifestat el seu “més enèrgic rebuig a aquest tipus d’iniciatives que pretenen traure rèdit econòmic o propagandístic mitjançant l’insult a personalitats públiques ja mortes que mereixen respecte i no poden defensar-se dels atacs rebuts”.

La declaració s’ha aprovat arran d’una moció amb caràcter d’urgència presentada pel grup municipal popular davant “la promoció d’un concert musical per part d’una discoteca madrilenya que utilitza com a pretext la celebració del segon aniversari de la mort de Rita Barberá per a difondre una imatge distorsionada, grotesca i cruel de la seua persona”.

En la seua moció, el PP recordava que “Rita Barberá va guanyar democràticament sis eleccions consecutives, cinc d’elles per majoria absoluta, i que durant 24 anys va ser l’alcaldessa de tots els valencians sense excepció”.

Per ells, consideraven “una exigència democràtica” que els membres de l’actual Corporació defensen com a institució “a qui a tots va representar”, i que a més, condemnen “aquestes conductes mercantilistes que només poden qualificar-se de deplorables”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment