Cada 20 de novembre, l’Organització de les Nacions Unides celebra el Dia Universal del Xiquet. Es tracta d’una celebració anual dedicada a la fraternitat i a la comprensió de la infància del món i destinat a activitats per a la promoció del benestar i dels drets dels xiquets. Aquesta data se celebra en diversos països.

L’origen d’aquesta celebració a escala global es remunta a la Primera Guerra Mundial, conflicte d’escala massiva que va canviar gran part dels paradigmes sobre la guerra entre nacions, els avanços tecnològics, la suposada glòria del combat i les seues conseqüències sobre la població civil.

De 1914 a 1918, desenes de nacions es van enfrontar en combat obert en diferents punts del globus. D’Europa a les arenes de Mitjà Orient, la guerra va afectar no solament els exèrcits, sinó també als habitants de totes les ciutats i pobles que de sobte es van veure submergits en el conflicte.

Van ser els milers de xiquets i xiquetes que van patir els estralls dels avanços en les tecnologies bèl·liques, la inspiració perquè la Societat de Nacions, l’organisme precursor a l’Organització de les Nacions Unides (ONU), començara a prendre en compte els drets dels xiquets, no solament en les guerres, sinó en els temps de pau.

Així, en aquest dia es pretén recordar a la ciutadania que els xiquets són el col·lectiu més vulnerable i, per tant, que més pateix les crisis i els problemes del món.

Dedicar un dia internacional a la infància també serveix per a fer una crida mundial sobre les necessitats dels més xicotets i per a reconéixer la labor de les persones que cada dia treballen perquè els xiquets i xiquetes tinguen un futur millor.

També es fa èmfasi en el fet que tots els xiquets i xiquetes tenen dret a la salut, l’educació i la protecció, independentment del lloc del món en el qual hagen nascut.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment