Cada 20 de novembre, l’Organització de les Nacions Unides celebra el Dia Universal del Xiquet. Es tracta d’una celebració anual dedicada a la fraternitat i a la comprensió de la infància del món i destinat a activitats per a la promoció del benestar i dels drets dels xiquets. Aquesta data se celebra en diversos països.

L’origen d’aquesta celebració a escala global es remunta a la Primera Guerra Mundial, conflicte d’escala massiva que va canviar gran part dels paradigmes sobre la guerra entre nacions, els avanços tecnològics, la suposada glòria del combat i les seues conseqüències sobre la població civil.

De 1914 a 1918, desenes de nacions es van enfrontar en combat obert en diferents punts del globus. D’Europa a les arenes de Mitjà Orient, la guerra va afectar no solament els exèrcits, sinó també als habitants de totes les ciutats i pobles que de sobte es van veure submergits en el conflicte.

Van ser els milers de xiquets i xiquetes que van patir els estralls dels avanços en les tecnologies bèl·liques, la inspiració perquè la Societat de Nacions, l’organisme precursor a l’Organització de les Nacions Unides (ONU), començara a prendre en compte els drets dels xiquets, no solament en les guerres, sinó en els temps de pau.

Així, en aquest dia es pretén recordar a la ciutadania que els xiquets són el col·lectiu més vulnerable i, per tant, que més pateix les crisis i els problemes del món.

Dedicar un dia internacional a la infància també serveix per a fer una crida mundial sobre les necessitats dels més xicotets i per a reconéixer la labor de les persones que cada dia treballen perquè els xiquets i xiquetes tinguen un futur millor.

També es fa èmfasi en el fet que tots els xiquets i xiquetes tenen dret a la salut, l’educació i la protecció, independentment del lloc del món en el qual hagen nascut.

 

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment