Sembla que fóra ahir quan un grup de veïns del municipi decidiren formar una penya coetera amb la finalitat de mantindre i fomentar les tradicions de Bétera entorn de la pólvora. No obstant això, ja han passat cinc anys des dels inicis de ‘Vol lliure‘ i, per a celebrar-ho, el passat dissabte 17 de novembre aquesta colla va realitzar un dinar.

Presidits per Toni Grande, el juliol de l’any 2014, aquesta penya va tindre la seua primera reunió oficial amb membres de la corporació municipal de l’Ajuntament de la localitat. Durant aquesta primera cita, els representants de ‘Vol Lliure’ van expressar el següent: el 15 d’Agost ens congrega un sentiment de profunda admiració entorn dels fets que se celebren als carrers de la localitat, especialment, amb l’Ofrena de foc als veïns, La Coetà‘ que es prolonga fins a arribar l’alba. Aquest és sens dubte l’acte fonamental que aquesta associació vol preservar. Ens considerem fills de Bétera i consegüentment, treballem perquè part del seu valuós patrimoni com són les festes es visquen i se senten als seus carrers.

Així, quedava patent que l’associació fomentaria les tradicions tal qual les hem heretades.

Però aquesta entitat no es queda sols ací. A banda de les trobades de germanor amb altres penyes i accions relacionades amb el Món de la pólvora també participa activament en altres tradicions festives i culturals de la localitat, implicant-se estretament en elles sempre que és necessari.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment