El passat 10 de novembre, les portes de l’Antic Ajuntament de Bétera (C/Major, 12) es tornaven a obrir per a acollir la nova exposició de Mandales d’Alícia Badenes. La inauguració de la mostra es feia amb la presència de la mateixa Alícia Badenes, rodejada d’un bon nombre d’amics i familiars. Entre els allí presents també es trobaven representants del panorama polític del municipi com la regidora Raquel Puig o el regidor Joano Baudés, recolzant així l’art i creativitat local.

L’exposició romandrà a aquestes instal·lacions fins a aquest divendres 23 de novembre, amb horari de visites de dilluns a divendres de 18.00 a 20.00 hores. Tan sols queden uns dies. Així, qui desitge visitar-la es duerà d’afanyar.

Aquesta mostra està enfocada al món espiritual dels mandales, sent una forma d’aconseguir sensacions mitjançant la visualització d’aquestes i un centre energètic d’equilibri i purificació que pot arribar a transformar l’entorn i la ment.

Els mandales són representacions simbòliques espirituals i rituals del macrocosmos i el microcosmos, utilitzades en el budisme i l’hinduisme.

Estructuralment, l’espai sagrat (el centre de l’univers i suport de concentració) és representat com un cercle inscrit dins d’una forma quadrangular. En la pràctica, els yantres hinduistes són lineals, mentre que els mandales budistes són bastant figuratius. A partir dels eixos cardinals se solen sectoritzar les parts o regions internes del cercle-mandala.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment