La Mancomunitat Camp de Túria ha posat en marxa el Programa de Rehabilitació Psicosocial per a Malalts Mentals amb la constitució de la Comissió Interdisciplinària. Aquesta entitat serà l’encarregada d’impulsar, gestionar i avaluar la xarxa comarcal de professionals que treballaran directament amb els usuaris, així com de determinar aquelles persones que seran les beneficiàries d’aquest servei.

Aquest Programa contempla la imminent entrada en funcionament de dos centres d’atenció psicosocial dirigida a malalts mentals crònics en els municipis de Bétera i Vilamarxant. Està previst que puguen beneficiar-se d’aquest servei un total de 14 usuaris de tota la comarca en cadascuna de les localitats.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir al Camp de Túria un espai de suport a les persones amb malaltia mental crònica mitjançant la realització d’activitats rehabilitadores i estimatives amb la finalitat de facilitar-los la seua integració en la societat. Així mateix, es pretén orientar als familiars per a millorar la convivència.

La creació d’aquesta comissió, integrada per representants dels àmbits sanitari i social amb la finalitat d’oferir una cobertura integral als usuaris, suposa el primer pas en la implementació d’aquest programa. En aquest marc, recentment s’han incorporat a la Mancomunitat Camp de Túria els funcionaris que han superat el concurs oposició per a cobrir els llocs de treball del programa de Salut Mental Comarcal, un tècnic d’Integració Social, un altre d’activitats Físiques i un psicòleg/pedagog.

El Programa de Rehabilitació Psicosocial sorgeix com a resposta a les necessitats que en aquest àmbit es van detectar en l’estudi dut a terme per la Universitat de València a instàncies de la Mancomunitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment