La Comunitat Valenciana ha sigut seleccionada per a desenvolupar el programa Focus. Es tracta d’una iniciativa que persegueix l’eliminació del contagi de virus de transmissió sanguínia (VTS), a través d’un programa de salut pública que ve desenvolupant-se a Estats Units des de 2010 en el qual ja s’han realitzat més de sis milions de test de sang per a VIH, Hepatitis C i Hepatitis B.

La seua implantació ha sigut possible amb l’acord de col·laboració amb l’Hospital General Universitari de València, a través de la seua Fundació de Recerca -depenent de la Diputació i la Generalitat- amb els impulsors de la iniciativa a EUA.

La Comunitat Valenciana ha sigut sempre una regió compromesa amb la salut pública. En el cas de l’Hepatitis C va ser pionera en la universalització de l’abordatge i tractament de tots els pacients, la qual cosa va suposar un important camí cap a l’eliminació de la malaltia. Per açò, ha sigut la primera ciutat europea a ser inclosa en aquest programa que en la nostra Comunitat es coneixerà sota les sigles CRIVALVIR FOCUS (Garbellat, València, Virus, Focus).

“El programa possibilita la sistematització de la detecció, fonamentalment en els serveis d’urgències hospitalàries i en els centres de salut d’atenció primària, en integrar en el circuit clínic rutinari les proves de garbellat del VIH, l’Hepatitis C i B amb altres proves, utilitzant les infraestructures i el personal ja existent”, explica el director gerent del departament de salut València-Hospital General, Enrique Ortega. En el primer any del programa es calcula que el departament realitzarà “al voltant de 27.000 proves”, ha afegit.

El programa Focus és una resposta a les recomanacions de detecció dels Centers for Disease Control and Prevention (CDC) d’EUA i del grup de treball de serveis preventius d’EUA (USPSTF) per a la realització de proves de detecció de virus de transmissió sanguínia.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment