Tal com anunciàvem a finals de la setmana passada, la Mancomunitat Camp de Túria ha posat en marxa un Programa de Rehabilitació Psicosocial per a Malalts Mentals el qual entrarà en funcionament a Bétera molt prompte.

Les antigues escoletes de la localitat acolliran a partir del mes de gener de 2019 aquest programa. 20 alumnes derivats dels centres de salut dels municipis que formen part de la Mancomunitat formaran part de la iniciativa. Bétera presta aquest espai perquè des de la citada Mancomunitat es puga oferir el servei dirigit a la població diagnosticada amb una malaltia mental crònica i que mostren un continu deteriorament en àrees com el funcionament personal, laboral, social i familiar.

En l’actualitat els scouts de la població ocupen una part d’aquestes instal·lacions que ara també acolliran aquest programa de dilluns a divendres. “La idea és donar-li més ús a les antigues escoletes, ja que al matí estan lliures i tenen un entorn fabulós per a ser utilitzat”, ha indicat la regidora municipal de Drets Socials, Raquel Puig (Compromís).

Els tècnics de la Mancomunitat Camp de Túria han visitat l’espai cedit pel consistori de la localitat. L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, acompanyada per les tècniques del departament de Drets Socials han sigut les encarregades d’ensenyar el local i el jardí en el qual es portarà a terme el taller.

“La primera vegada que vaig escoltar en què consistia el programa tenia clar que en Bétera disposaríem dels mitjans necessaris per a atendre a este grup de persones i que reberen una
atenció psicosocial individualitzada, especialitzada i com no, socialitzadora. El món de la malaltia mental està molt ocult a la societat i cada vegada està més a l’abast de cadascú de nosaltres”, ha explicat Raquel Puig.

A la visita també han assistit els professionals que oferiran el servei: un Psicòleg, un Tècnic Superior d’Integració Social i una Tècnica Superior d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives.

El programa començarà a funcionar al mes de gener i els primers a incorporar-se seran cinc pacients derivats de l’Àrea de Salut Mental del Centre de Salut de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment