La promoció de les polítiques de gestió forestal sostenible i la seua importància per a la conservació i la millora dels ecosistemes forestals és l’objectiu del nou cicle de jornades comarcals que desenvoluparà l’àrea de Medi Ambient de la Diputació a cinc municipis de les comarques de la província. Així ho han assenyalat la vicepresidenta de la institució, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant la presentació d’aquesta nova ruta de sessions comarcals.

Segons ha explicat Maria Josep Amigó, “la Diputació ha invertit més de 3,5 milions d’euros en ajudes municipals per a realitzar tasques de manteniment de camins, treballs silvícoles i tallafocs, que són fonamentals per a la prevenció d’incendis, la creació de llocs de treball i la millora de l’economia rural”.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha assenyalat per la seua banda que “el bon resultat de les jornades sobre el Pacte de les Alcaldies ens ha encoratjat a realitzar aquestes cinc jornades comarcals que es celebraran a municipis amb una massa forestal molt important, perquè necessitem municipis empoderats en la gestió forestal per a caminar cap a un territori més equilibrat en l’àmbit poblacional i més sostenible”.

Aquestes jornades permetran l’anàlisi de la situació actual del sector forestal a les comarques que es visitaran, la caracterització del territori, i també el paper que tenen la societat civil i les empreses en la dinamització i gestió d’aquests recursos. A més, es presentaran les distintes línies d’ajudes municipals de la Diputació per a la gestió forestal sostenible, la millora d’aquests ecosistemes i la protecció contra incendis forestals.

El cicle de sessions formatives i divulgatives arrancarà el pròxim 5 de desembre a Villar de l’Arzobispo, i continuarà als municipis de Requena el 12/12, a Llutxent el 19/12, a La Font de la Figuera el 9/1, i conclourà el 16 de gener al municipi de Serra. Els encontres estan dirigits als responsables i tècnics municipals, així com als col·lectius civils interessats i tota la ciutadania.

Des del llançament de la primera línia d’ajudes municipals per a la gestió forestal sostenible en 2017, la Diputació ha destinat 3.570.000 d’euros a la preservació dels ecosistemes forestals de les comarques de València. Aquestes inversions faciliten als municipis la realització de treballs silvícoles a les masses forestals dels seus termes municipals, així com el manteniment de camins, l’adquisició de maquinària i la millora de la xarxa de senders i d’àrees recreatives.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment