El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Javier Izquierdo, ha assegurat que l’autopista AP-7 serà una carretera lliure de peatge partir de l’1 de gener de 2020. Així mateix, indica que la conservació de la via serà assumida per la direcció territorial de carreteres.

En aquest sentit, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha valorat la reunió que ha mantingut amb el secretari general, explicant que s’han produït “grans avanços” en l’estudi de la proposta d’accessos a l’AP7.

En aquest sentit, Salvador ha explicat que, durant la reunió, s’ha acordat que el Ministeri de Foment elaborarà els estudis de planejament necessaris per a desenvolupar les 10 connexions proposades per la Generalitat.

A més, es crearà una comissió tècnica que treballarà conjuntament per a estudiar i desenvolupar un protocol d’actuacions i on s’abordarà, entre altres, la necessitat de la connexió a la Safor, de l’enllaç de la CV-60 i de la nacional N-332 amb l’AP-7.

És més, el secretari general d’Infraestructures ha avançat que el Govern central licitarà en breu les obres de dues dels accessos plantejats com són el d’Ulldecona-Vinaròs per més de 15 milions d’euros, com ja va anunciar ahir el ministre Ábalos, així com el ramal sud d’Oliva de connexió de la N-332 amb l’AP7, que també es licitarà en 2019″.

Així mateix, Izquierdo ha confirmat que s’obri un nou espai amb la certesa segura que les autopistes, segons caduque la seua concessió, no seran ni prorrogades ni *relicitadas, i respecte a l’AP-7 ha assenyalat que la conservació serà assumida pel Ministeri de Foment, que s’encarregarà de preparar la licitació del contracte de manteniment perquè es puga treballar amb normalitat res més finalitze la concessió.

Quant a l’ampliació de la V-21, que també s’ha abordat en la reunió, el ministeri ha assegurat que considera viables tècnicament les peticions de la Generalitat com l’execució d’un carril Bus VAO, la construcció d’una passarel·la que connecte Alboraia amb Port Saplaya o ocupar un terç menys d’horta atenent les consideracions del Pla d’Acció Territorial de l’Horta que ha aprovat el Ple del Consell.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia