(EFE) La direcció del teatre valencià de La Rambleta ha informat que mantindrà les dues funcions previstes per al cap de setmana de l’espectacle “Mongòlia sobre gel“, alçant així la suspensió anunciada aquest matí després d’haver rebut amenaces per part de grups d’extrema dreta.

En un comunicat, l’empresa que gestiona aquest centre cultural de titularitat municipal informa que ha adoptat aquesta decisió després d’una reunió “urgent” mantinguda amb membres dels Cossos de Seguretat de l’Estat i després del “compromís” de la Delegació del Govern de “garantir la seguretat del públic assistent, artistes i empleats, tant en l’exterior com a l’interior de la sala”.

Així, finalment s’ha mantingut la programació original, amb una funció el dissabte a les 23.00 hores i el diumenge a les 19.00 hores.

La reunió entre els gestors del teatre i la Policia Nacional ha sigut posada en coneixement de l’Ajuntament de València com a titular del centre, així com “la voluntat de La Rambleta de mantindre les funcions davant la prestació, per part de les autoritats competents, de les garanties suficients”.

En el comunicat, La Rambleta “agraeix el compromís ferm i la garantia de les autoritats públiques municipals i estatals per a evitar incidents” i manifesta la seua “total col·laboració amb elles” perquè la discrepància no es convertisca en una arma llancívola que fracture la nostra societat.

Pocs minuts després d’anunciar-se aquesta decisió, l’alcalde, Joan Ribó, ha escrit en el seu compte de Twitter: “Per descomptat que València no tolera el xantatge de l’extrema dreta”.

L’espectacle es representarà en La Rambleta “com no podia ser d’una altra manera. L’agenda cultural de la nostra ciutat la programen els agents culturals, i ningú més”, assegura Ribó.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia