(EFE) La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha llançat ‘MedicamenTIC‘. Es tracta d’un nou portal dirigit a la ciutadania amb informació veraç i objectiva sobre medicaments.
Es tracta d’una eina 2.0 amb la qual es pretén fer accessible a la ciutadania la informació relativa als fàrmacs, perquè obtinga d’ells el màxim benefici, segons un comunicat de la Generalitat.

Els altres dos objectius principals del nou portal són evitar una utilització inadequada dels medicaments i corresponsabilitzar al pacient en l’ús racional del medicament.

“Volem aconseguir ser referents en matèria d’informació sobre medicaments per a la ciutadania, i que aquesta obtinga informació objectiva, veraç, independent i de qualitat, apoderant al pacient perquè faça un ús correcte i racional del medicament”, ha explicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Aquest nou portal naix amb la finalitat de transmetre a la ciutadania “informació rigorosament científica i actualitzada, en contraposició a la informació que circula en alguns enllaços d’Internet, que no s’ajusta a la realitat, o que conté missatges poc clars, confusos i, fins i tot, falsos”, segons les fonts.

“Cada dia existeixen més pàgines web amb vendes de medicaments, publicitat enganyosa i promoció de pseudoteràpies que poden confondre als usuaris d’Internet”, ha afegit Barceló.

El disseny d’aquest portal s’ha portat a terme des de la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris, prenent com a punt de partida els criteris habituals de consulta sobre medicaments per part de la ciutadania: la seua eficàcia, nomenclatura, presentació, procediment de prescripció i dispensació, recomanacions d’administració, condicions d’ús o efectes secundaris. Punxant en l’enllaç consultar ací, l’usuari trobarà diverses seccions i continguts amb el format pregunta-resposta.

En l’apartat d’informació general s’explica què és un medicament, un principi actiu i un excipient; els riscos i els beneficis dels medicaments; els requisits que ha de complir un fàrmac per a estar disponible; què signifiquen les sigles i símbols que es troben en els envasos del medicament o si és finançat pel SNS, entre altres qüestions.

Aquest apartat inclou també informació sobre la venda de fàrmacs en internet, què fer amb els medicaments sobrants o caducats, les reaccions adverses o com i on fer donacions de medicaments.

El portal conté informació més específica sobre medicaments genèrics, biològics, biosimilars, orfes o estrangers, i explica com utilitzar els antibiòtics, quins són els criteris de vacunació així com el calendari vacunal i la importància de les vacunes per grups d’edat.

MedicamenTIC ofereix a més una pestanya amb recomanacions d’utilització de medicaments.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia