Entre les mocions aprovades en el passat ple del mes de desembre a Bétera cal destacar la presentada per Compromís, la qual rebutja la construcció de l’espai de comerç i oci a Paterna Intu Mediterrani. Segons Compromís, aquesta iniciativa tindria una repercussió negativa a nivell medi ambiental i afectaria també al xicotet comerç dels municipis pròxims. Aquesta moció va ser aprovada pels grups que formen l’equip de govern (compromís, PSPV.PSOE i ABEC).PP de Bétera, Ciutadans, Mas Camarena-CUBE i el regidor no adscrit, Pedro Gallén, van votar en contra.

Cal recordar que aquest projecte s’anomenava abans Puerto del Mediterráneo. Aquest ocuparà 375.000 metres quadrats i es construirà sobre uns dels paratges naturals més importants de la comarca com és el de La Mola.

El regidor municipal de Medi Ambient, Joano Baudés, va explicar els efectes negatius que tindria la construcció d’aquest centre comercial ficant especial èmfasi en les repercussions negatives per al comerç de proximitat, la saturació de l’autovia CV-35 i l’impacte medi ambiental.

Per la seua banda, el regidor municipal de Comerç, Augusto Sevilla (ABeC), va indicar que aquest tipus de zones comercials provoquen un transvasament d’ocupació del xicotet comerç a les grans multinacionals. En la mateixa línia, van estar les paraules del portaveu del PSPV-PSOE, Fernado Cantarino.

El Partit Popular, Ciutadans, Mas Camarena-CUBE i el regidor del grup no adscrit, Pedro Gallén, van votar en contra de la moció. El portaveu del PP, Manu Pérez, va manifestar que aquestes el privat manté el públic, genera riquesa i llocs de treball. Així mateix, la portaveu de Ciutadans, Eva Martínez, va fer menció a la seua creença en la llibertat de l’individu per decidir on vol anar. Finalment, Pedro Gallén va justificar el seu vot a favor oferint algunes dades sobre el projecte.

A continuació, adjuntem un vídeo amb part de les declaracions dels diversos portaveus.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia