En el marc del pla d’actuacions per a la prevenció de robatoris en habitatges i establiments comercials, la Guàrdia Civil dins dels serveis establits de forma permanent, ha procedit contra 10 persones en dues operacions diferents.

En aquest sentit, la Guàrdia Civil de Bétera va iniciar l’operació “SPYGLASS” a fi de poder identificar i detindre a l’autor o autors de fets delictius relacionats amb robatoris en diferents municipis de València i Castelló. Aquest operatiu va aconseguir esclarir diversos fets i procedir contra els presumptes autors.

Amb aquesta operació es va detindre sis persones i investigar una setena, dues dones i cinc homes, de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 18 i 21 anys, i un dels detinguts menor d’edat. A aquestes persones se’ls atribueixen els delictes de robatori amb força, amenaces, coaccions, lesions i pertinença a organització criminal.

Els robatoris eren comesos principalment a la nit i mitjançant el tall de la tanca perimetral accedien fins als habitatges. Després, forçant la porta d’entrada o les reixes de les finestres s’introduïen en el seu interior i sostreien els efectes de valor. També en els establiments forçaven les maquines existents.

Els agents fins al moment han aconseguit resoldre més de 40 robatoris ocorreguts en localitats de València i Castelló. En el registre realitzat pels agents es van confiscar gran quantitat d’objectes d’origen il·lícit com a ordinadors portàtils, televisions, telèfons mòbils, electrodomèstics, una pistola d’aire comprimit i 12 cartutxos del calibre 22, entre d’altres.

D’altra banda la Guàrdia Civil de Xelva i Llíria en el marc de l’operació “GALLINICA” va procedir a la detenció de 3 persones per delictes de robatori amb força i contra la salut pública.

Els detinguts disposaven de locals per al cultiu i assecador de planta de cànnabis, per a posteriorment presumptament vendre aquestes substàncies en les localitats de Llíria, Tuejar i Xelva.

A més dues d’aquestes persones, presumptament perpetraven robatoris amb força en habitatges, aprofitant l’absència dels propietaris, mitjançant forçament de portes i finestres del domicili.

La fase d’explotació d’aquest operatiu va culminar amb la detenció d’aquestes persones d’edats compreses entre els 23 i 48 anys d’edat de nacionalitat espanyola, pels delictes de robatori amb força i contra la salut pública.

En els registres realitzats s’ha pogut recuperar diferents objectes com a televisions, eines i joies per valor de 1.000 euros i intervindre 49 plantes de marihuana i 1 quilo d’aquesta droga seca. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de primera instància número 4 de Llíria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia