El passat dissabte, 1 de desembre, es va celebrar el dia mundial de la lluita contra el VIH-SIDA. En aquest sentit, l’Ajuntament de Bétera s’ha sumat a la iniciativa i, des de la regidoria municipal de Joventut s’ha realitzat la campanya contra aquesta malaltia en els centres escolars mitjançant el programa de corresponsals juvenils format pel mateix alumnat dels centres educatius.

Així mateix, l’àrea de Dona i Igualtat i Sanitat també ha llançat la campanya en el centre de Salut de la localitat, incorporant la perspectiva de gènere. Aquesta acció suposa incidir específicament en la transmissió heterosexual del virus. D’aquesta manera, s’han posat a la disposició de les dones del municipi unes guies amb i recomanacions per a la seua prevenció.

El dia mundial de la lluita contra el VIH-SIDA es va commemorar per primera vegada l’1 de desembre de 1988. Es va triar aquesta data per qüestions d’impacte mediàtic. Des d’aquest moment, la sida ha matat a més de 25 milions de persones en tot el planeta, la qual cosa la fa una de les epidèmies més destructives registrades en la història. A pesar que existeix un major accés i s’ha millorat el tractament antiretroviral i la cura mèdica en moltes regions del món, l’epidèmia de sida va costar aproximadament 3,1 milions (entre 2,8 i 3,6 milions) de vides sols l’any 2005, de les quals 0,57 milions eren xiquets.

En el Cim Mundial de Ministres de Salut de 1988, dins dels programes per a la prevenció de la sida, es va declarar a 1988 com l’Any de la Comunicació i la Cooperació sobre la Sida.​ Així, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va proposar que l’1 de desembre es declarara Dia Mundial de la Sida. La proposta va tindre el suport de l’Assemblea Mundial de la Salut i de l’Assemblea General de les Nacions Unides. Després, s’ha seguit la iniciativa per part dels governs, organitzacions internacionals i caritats de tot el planeta.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia