La Mancomunitat Camp de Túria fomenta en desembre una campanya per a combatre el ciberbullyng entre els joves. Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya 12 Lemes, impulsada per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) dins el Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius. Aquesta iniciativa va començar al mes de gener portant cada mensualitat un lema i un objectiu, sent aquesta l’últim dels lemes d’aquesta campanya.

Amb el lema ‘Stop Ciberbullyng, no ho compartisques‘, es pretén conscienciar d’aquesta pràctica i de les seues conseqüències.

El bullying està augmentant de forma diària degut, en gran manera, als avanços en el terreny digital. Els joves, sobretot, veuen més senzill assetjar a una altra persona sota l’escut d’una pantalla. Segons el Centers for Disease Control and Prevention, es creu que el 19,6% dels xiquets ha sigut en algun moment assetjat durant la fase escolar. A més, s’estima que el 43% dels adolescents pateixen cyberbullying.

La majoria dels xics i adolescents ciber-assetjats escolten de forma incessant rumors sobre ells, comentaris malintencionats o feridors i amenaces. A més, han de suportar les imatges que riuen de la seua aparença física i les constants imitacions dels seus assetjadors.

Mitjançant aquestes campanyes es recomana que abans de publicar qualsevol cosa en Internet, en pense les seues possibles conseqüències. També s’alerta de no enviar cap fotografia o vídeos compromesos.

D’altra banda es recomana que aquell que patisca Ciberbullyng li ho comunique a un adult (pares, professors, amics i gent de confiança). També s’aconsella guardar les evidències del bullying, com a missatges, fotografies, amenaces, dibuixos, així com nformar les xarxes socials de continguts inapropiats.

A més a més, si no es pateix assetjament però és testimoni d’algun cas, també es recomana no compartir  publicacions que puguen ferir a altres persones, o no formar part d’algún cas. En aquest sentit, s’aconsella informar a les xarxes socials i oferir el seu suport a la persona víctima de ciberbullyng.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia