El pròxim divendres, 14 de Desembre, el Saló de Plens del Castell de Bétera acollirà una nova xarrada organitzada per l’Associació de Tecnologia i Ciència (ASSTEC). El conferenciant és el Dr. José Blanca i el títol de la xarrada és “EvoluciónMitos i realidades“. Aquesta tindrà lloc a les 19.15 hores.

José Blanca és professor associat del departament de Biotecnologia en la Universitat Politècnica de València. És un investigador especialitzat en genètica i genòmica. Entre les qüestions estudiades per mitjà d’aquestes tècniques es troba l’evolució de les espècies cultivades sotmeses a processos de domesticació. A més, sempre que li és possible, cultiva la seua faceta divulgadora, sent un dels organitzadors de les xarrades d’Escèpticos en el Pub (València), col·laborador habitual en el programa de ràdio A Ciencia Cierta i és considerat un magnífic conferenciant.

Donada la importància de la teoria de l’evolució com un dels pilars bàsics de la biologia, els aficionats a la ciència podrien cometre l’error de pensar que és una teoria ben entesa. Però no ho és. Cometre aquest error no és casual i es deu a la falsa imatge que ha anat prevalent sobre l’evolució. Se sol assumir que els ximpanzés van evolucionar per a convertir-se en humans. No obstant això, els ximpanzés no són els nostres pares, són els nostres cosins i estan tan evolucionats com nosaltres. Se sol dir que els individus d’una espècie evolucionen, però els individus no evolucionen, moren.

L’evolució tracta sobre el canvi d’unes entitats que tenen una existència discutible, les espècies, sotmeses a unes forces despietades que contradiuen la idea romàntica de l’equilibri natural. Quina és doncs la realitat?

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia