El nou servei nocturn de Metrovalencia començarà a funcionar a partir d’aquest divendres 14 de desembre.

El nou servei naix amb el nom de A la lluna de Metrovalencia. Aquesta iniciativa permetrà oferir transport públic nocturn amb metro i tramvia per la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, els divendres i dissabtes, així com les vespres dels dies festius, fins a aproximadament les 2.30 hores.

Al desembre, Metrovalencia prolongarà la seua hora de tancament els dies 14, 15, 21, 22, 28, 29 i 31. Excepte en ‘Nit de Nadal’, vespra de Nadal, en la qual el servei es reduirà a última hora com tots els anys, i en Nit de cap d’any, s’oferirà servei ininterromput durant tota la nit fins a enllaçar amb el servei del matí de l’1 de gener.

A més a més, el dissabte, 15 de desembre, la Generalitat oferirà servei nocturn gratuït amb la col·laboració de la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR) que realitzaran actuacions en les estacions de metro.

El servei, tant en freqüències com en destinacions, està previst que es millore a partir del pròxim any, una vegada completades les necessitats tècniques i de personal que suposa la posada en marxa aquesta nova oferta de transport públic.

Des del 14 de desembre circularan trens per València i l’àrea metropolitana en les línies de metro, amb una freqüència de pas entre 20 i 30 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim-Serreria.

Cada seixanta minuts, els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari, Paterna i Alboraia. Els últims trens en circulació tindran la seua final de destinació a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja del Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, prenent com a referència l’estació d’Àngel Guimerà, en la qual conflueixen les Línies 1, 2, 3, 5 i 9, tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 60 minuts en totes les Línies, tenint en compte que en la L4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.

Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

En el primer trimestre de 2019 es realitzaran millores en les freqüències i en els serveis als trens nocturns que circularan per València i l’àrea metropolitana, amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Alboraia i Marítim-Serreria.

Cada 40 minuts els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, i cada 80 minuts en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, en l’estació d’Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 40 minuts en totes les Línies, tenint en compte que en la Línia 4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.

Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions serà fins a les 02.30 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia