La regidoria municipal de Drets Socials de Bétera va posar en marxa fa tres anys un programa d’oci terapèutic assistit amb gossos per a totes aquelles persones amb Diversitat Funcional de la localitat. Als tallers assisteixen cada setmana nombrosos alumnes que, dividits per grups d’edat, gaudeixen dels jocs amb els monitors i animals.

Les classes, que s’imparteixen a Casa Nebot, són programades amb objectius terapèutics, individuals i grupals. Cadascuna d’elles té una estructura de treball (salutació, desenvolupament i comiat), de manera que les persones que hi participen es familiaritzen a poc a poc amb esta estructura, creen un vincle sòlid amb les gosses i els professionals, i s’aconseguisquen els objectius marcats a curt, mitjà i llarg termini.

Els tallers estan oberts a la incorporació de nous alumnes. Per a més informació els interessats poden dirigir a l’àrea de Drets Socials situada a Casa Nebot (C/ Estació, 5)

“Quan vam entrar al govern teníem molt clar que havíem de fer activitats per a les persones amb diversitat funcional del poble, que fins ara no havien tingut res, cap activitat. Per això vam decidir crear un espai i un temps per a ells que molts pares ens demanaven. Entre les peticions ens van suggerir la teràpia assistida amb animals que ha resultat ser tot un èxit. I és que la teràpia amb animals pot ser divertida però també convertir-se en un aliat terapèutic”, explica Raquel Puig, regidora de Drets Socials (Compromís).

Durant els tallers s’imparteixen activitats d’estimulació sensorial, es promou la participació social i es reforcen els aprenentatges cognitius, a més de millorar aquells aspectes físics que siguen necessaris, sempre des d’un context lúdic.

Els entrenaments es realitzen amb gosses de teràpia certificades, tenint cura sempre de les seues necessitats, perquè elles també gaudesquen d’un moment únic.

Les classes les porten a terme professionals qualificats, una terapeuta ocupacional i un guia de l’animal, tots dos Experts en Teràpia Assistida amb Gossos. D’esta manera, es pot compaginar el benestar dels participants i de l’animal per igual i, així, tots dos gaudixen d’una classe enriquidora.

Els resultats són molt diversos, segons les necessitats individuals i col·lectives, però molt positives. S’aconsegueixen resultats bàsics, com per exemple, quedar-se assegut, respectar els torns o aprendre a interactuar amb els companys. També s’observa en els pacients millores en l’àmbit cognitiu, físic i/o sensorial de diferents nivells.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia