(EFE) El director general de Comerç, Natxo Costa, ha admés que la situació creada després de publicar un tuit crític amb Intu no és còmoda però ha assegurat que la “insistència” de la multinacional a “voler fer canviar” la normativa en la Comunitat Valenciana “no és adequada”.

Costa ha insistit que l’aposta del Govern valencià per un model comercial de proximitat és “inequívoca” i existeix una saturació de centres comercials en l’àrea metropolitana de València, per la qual cosa la instal·lació del complex comercial projectat per Intu podria crear “un efecte pervers”.

El director de Comerç s’ha pronunciat així en ser preguntat, durant la presentació de la campanya de Nadal de Confecomerç, per la queixa traslladada per Intu España al president de la Generalitat, Ximo Puig, per la qual cosa considera una demostració de “menyspreu” al seu projecte Intu Mediterrani a Paterna (València).

En una carta enviada a Puig, el director general de Intu España, Ian Sandfor, ha assenyalat el malestar de la multinacional anglesa per “la pública demostració de menyspreu al nostre projecte” per part de Costa, que en el seu compte de Twitter va publicar la setmana passada ‘Intu go home’, segons va informar la multinacional aquest dimecres.

Costa ha afirmat aquest dijous que si el projecte comercial compleix amb la legalitat, es podrà instal·lar, i ha manifestat: “Ací ningú està impedint que cap empresa comercial s’implante”.

Segons ha dit, i han constatat els representants de Confecomerç, en la mesura en què compta amb el suport del sector comercial valencià, és “fins a” la seua obligació, si bé ha reconegut que, vist a posteriori, es podria haver estalviat publicar aqueix comentari en el seu compte personal en Twitter.

Sobre l’ambaixador del Regne Unit a Espanya, Simon J. Manley, que s’ha reunit aquests dies amb el president de la Generalitat, Costa ha assenyalat que ell “fa el que li toca”, que és defensar a les empreses britàniques, i ell mateix, com a director general de Comerç, defensa els interessos de les empreses comercials valencianes.

Preguntat si Ximo Puig o la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, li han cridat l’atenció sobre el seu comentari, el director general ha assegurat que ningú ho ha fet i ha recordat que el conseller d’Economia, de qui depén, ja ha reafirmat l’aposta per un model de comerç de proximitat.

En la seua opinió, ja existeix una saturació de centres comercials en l’àrea metropolitana i el projecte de Intu “no té caràcter estratègic” i “no aportarà cap novetat” al panorama comercial valencià, i en aquest sentit ha indicat que l’únic projecte que té “excepcionalitat” és el de la zona de Mestalla.

Ha advertit sobre l'”efecte pervers” sobre la zona en què està projectat Intu Mediterrani en relació als accessos (la CV-35) i el comerç ja existent en l’àrea, i ha recordat que el primer projecte presentat per la multinacional, denominat Port Mediterrani, va ser rebutjat per la Generalitat.

Des del comerç, el president i el vicepresident de Confecomerç, Cipriano Cortés i Rafael Torres, han assegurat que no estan en contra de Intu però tampoc a favor d’un projecte que “no aporta res” i que procedeix d’una companyia “50% anglesa i 50% d’un fons luxemburgués, que és un paradís fiscal”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia