L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha reunit representants de 28 mancomunitats en reunions de seguiment i informatives. La finalitat d’aquesta iniciativa és apostar per la coordinació amb entitats que participen en les polítiques municipals d’intervenció amb joves i en el desenvolupament de la municipalització de les polítiques de joventut.

En la primera reunió, amb la participació de 20 mancomunitats de municipis, s’ha realitzat un seguiment de les diferents activitats que desenvolupen en matèria de joventut, ja que han subscrit un conveni amb l’IVAJ en 2018. A continuació, s’ha celebrat una reunió informativa amb 8 mancomunitats que podrien incorporar-se al programa en 2019.

El director de l’IVAJ, Jesús Martí, ha agraït la resposta de les entitats perquè “les polítiques juvenils estiguen arrelades en el territori, basades en el principi de proximitat, per a garantir un major i millor servei directe a les persones joves”.

En 2018, l’IVAJ col·labora amb les mancomunitats de l’Alt Palància, Marina Baixa, Circuit Cultural Comarcal Marina Alta, Ribera Baixa, Ribera Alta, La Regió muntanyenca, La Valldigna, La Safor, La Vall d’Albaida, Alt Túria, Camp de Túria, Castelló Nord, Rincón d’Ademús, Les Valls, La Baronia, Els Ports, l’Alcoià i el Comtat, Municipis Baix Segura, Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi i el Consorci Xarxa Joves.net.

Així mateix, a la segona reunió informativa han acudit la Mancomunitat Alt Maestrat, Mancomunitat Foia de Bunyol-Xiva, Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud, Mancomunitat l’Horta Nord, Mancomunitat La Costera-Canal, Mancomunitat Plana Alta, Mancomunitat Carraixet i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés.

A les mancomunitats se’ls ofereix informació i assessorament sobre les activitats, recursos, serveis, programes i convocatòries de la Generalitat que puguen ser d’interés per a les persones joves.

La col·laboració s’estén a la realització i difusió de campanyes informatives i educatives, i en la programació d’activitats d’oci educatiu per a joves i a facilitar el contacte i la col·laboració entre associacions o grups de joves de l’àrea geogràfica.

Amb aquest programa amb les mancomunitats, l’IVAJ dóna suport a les activitats conjuntes que organitzen, especialment per a la creació d’associacions juvenils, la realització d’activitats de voluntariat, els fòrums joves o qualsevol altra forma de participació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia