La Policia Local de Bétera ha informat a través del seu compte de Twitter que ja ha començat els controls aleatoris i vigilància del consum de drogues i alcohol entre els conductors amb motiu de les celebracions nadalenques, com ara els sopars i dinars d’empresa.

Aquestes actuacions se solen realitzar en les principals entrades i eixides de la localitat i a les vies més transitades del poble.

Com és habitual en els últims anys per aquestes dates, la Direcció General de Trànsit també posa en marxa una campanya de conscienciació sobre el risc que suposa el consum de substàncies psicoactives i la conducció, en una època de l’any en què el consum d’alcohol i d’altres drogues augmenta a causa dels menjars i sopars nadalencs.

Les diferents forces de seguretat solen intensificar els controls sobre aquest factor de risc causant de quasi un terç dels accidents mortals.

Amb la finalitat de dissuadir el consum de les mateixes durant la conducció en tot tipus de vies, Trànsit sol convidar als ajuntaments de més de 25.000 habitants perquè se sumen a la campanya, amb l’establiment de controls en els seus respectius nuclis urbans.

Així, des de fa diversos anys, la DGT està treballant amb els ajuntaments i desenvolupant un pla de suport a les policies locals en matèria de proves d’alcohol i altres drogues, realitzant cursos de formació i dotant-los d’instruments per a la realització de controls de drogues.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia