Més de 30 joves han participat en la III Trobada Comarcal de Corresponsals Juvenils celebrada el passat cap de setmana en l’alberg Torre d’Alboraig. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria amb la col·laboració de l’IVAJ, on han participat joves dels 17 municipis de la comarca.

Amb aquesta trobada des de la Mancomunitat es pretén premiar el compromís i la labor que estan realitzant la joventut del Camp de Túria a través de la figura del corresponsal juvenil. Els corresponsals juvenils són en la majoria estudiants de secundària que col·laboren en els Espais i Casas de Joventut i instituts del seu municipi per a facilitar la comunicació i difusió d’activitats entre l’Ajuntament i la gent jove.

La Trobada ha tingut la finalitat de fomentar la cohesió i el coneixement entre els diferents grups de corresponsals que estan treballant al Camp de Túria i a Utiel-Requena. Per a aquests dies s’han organitzat tallers encaminats a la millora de les seues competències en temes com el treball en grup, parlar en públic, comunicació i xarxes socials, etc. També s’han programat activitats lúdiques i d’oci.

En l’actualitat, la figura del corresponsal juvenil està activa en les localitats de Sant Antoni de Benaixeve, Bétera, la Pobla de Vallbona, Llíria i Marines, i està previst que en breu s’unisquen Vilamarxant i Riba-roja de Túria.

Des de la Mancomunitat Camp de Túria s’està treballant activament en matèria de joventut. Recentment, s’ha posat en *marchaun Centre d’Informació Juvenil comarcal, obert de 09.00 a 15.00 hores, de dilluns a divendres, en la seu d’aquesta institució. La funció principal d’aquest centre és coordinar-se amb les àrees de joventut dels 17 ajuntaments per a desenvolupar conjuntament polítiques en matèria de joventut. Allí els joves poden sol·licitar i rebre assessorament personalitzat així com consultar informació sobre activitats de temps lliure, formació, educació, treball, beques, concursos, voluntariat i associacionisme, viatges, entre altres temes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia