(EFE) Agents de la Policia Nacional han desarticulat dos grups organitzats que es dedicaven a la venda de droga a toxicòmans en narcohabitatges, a la província de València, i han desmantellat una plantació “indoor” en un domicili de Trànsits, a la ciutat de València.

Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, en les operacions s’han arrestat a 20 persones i s’han practicat 14 registres en els municipis de Sagunt, València, El Puig, Gilet, Manises i Riba-roja de Túria, i intervingut 192 grams de cocaïna, 9.600 grams de marihuana, 100 grams d’haixix, 24.500 euros, dos vehicles i 15 telèfons mòbils.

Les investigacions es van iniciar al juny, quan els policies van tindre coneixement de la venda de cocaïna en el barri del Baladre de Sagunt, i van comprovar l’existència de dos grups relacionats entre si, que tenien una sèrie de narcopisos a la província de València, on venien droga a persones toxicòmanes.

Durant l’operació policial es van localitzar cinc punts de venda a Sagunt, dues a València, tres a Manises, dues al Puig, un a Gilet i un altre a Riba-roja de Túria.

Una vegada concretat l’organigrama de la xarxa de distribució i determinats els principals integrants de les organitzacions, es van practicar 14 registres en domicilis, dels quals 11 es van fer simultàniament.

L’operació es va saldar amb 20 detinguts, d’origen espanyol a excepció d’una d’origen ghanés, com a presumptes autores dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

Els detinguts, tretze d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial, dels quals nou han anat a presó.

D’altra banda, la Policia Nacional ha informat que la mediació d’una patrulla policial en una disputa veïnal va portar a la detenció d’un jove, de 26 anys, d’origen espanyol, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut públic, després de localitzar en el domicili, en el barri de Tránsits de València, que tenia arrendat una plantació “indoor” de marihuana.

En el registre del domicili es van localitzar 112 plantes de marihuana, amb un pes de més de 20 quilograms, set llums, set transformadors, un deshumificador, dos filtres amb els seus extractors, un extractor d’aire, una bàscula de precisió i una fulla amb anotacions manuscrites relatives al cultiu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia