La Vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha visitat el Saló de Plens dels Castell de Bétera aquest dimecres. El motiu de la seua visita ha sigut la de realitzar un balanç de les inversions realitzades a la comarca de Camp de Túria per part de la institució provincial. D’aquesta manera, s’ha fet un repàs dels diversos plans provincials durant els últims tres anys.

La vicepresidenta ha estat acompanyada per l’alcaldessa del municipi, Cristina Alemany. A més, a la convocatòria han estat presents altres representants municipals de les distintes localitats de la comarca, com per exemple d’Olocau o Serra i Nàquera.

En conjunt, les inversions que han rebut els municipis del Camp de Túria durant la nova etapa de la Diputació s’eleven fins als 34,9 milions d’euros. Aquesta xifra suposa un 46,2% més que el que van percebre les localitats de la comarca durant la legislatura anterior, una inversió per habitant de 224,76 euros, a diferència dels 156,83 dels percebuts entre 2011 i 2015. Quant a Bétera, les inversions s’eleven fins als 3 milions d’euros. En aquest sentit, cal mencionar que en l’anterior legislatura va ser de 1,4 milions d’euros.

Amigó, ha assenyalat que “la nova forma de treballar de la Diputació ha permés que arriben més recursos a tots els Ajuntaments de manera més transparent i amb independència del seu color polític”.

Segons ha afirmat la vicepresidenta, “la nova forma de treballar a la Diputació de València ha consistit en anar acabant amb la pràctica dels convenis singulars fins fer-los desaparèixer en l’actualitat, ja que hem passat de 34 milions d’euros repartits d’aquesta manera en 2014, a solament 800.000 en 2019”.

Cristina Alemany, alcaldessa de Bétera, ha agraït a Maria Josep Amigó la seua assistència, i ha expressat la seua satisfacció pels nous criteris que segueix la corporació provincial en el repartiment de les ajudes: “S’ha passat d’un atorgament de les inversions de la Diputació més subjectiu, a un en el que es marquen criteris”. L’alcaldessa ha prosseguit que “es tracta de criteris socials, demogràfics, econòmics, mediambientals, que eviten per tant la discrecionalitat, i això ha suposat que ens pugam beneficiar moltes més localitats de la província de València”. Alemany ha fet també, al principi de la jornada un repàs general de les inversions al municipi, destacant en especial la Variant Nord.

En quant a la partida d’inversió en educació pública, els distints programes de la Diputació per a la millora de les escoles públiques d’infantil i primària, així com de les escoletes infantils municipals, han comptat amb uns fons d’1.066.000 euros. Aquests diners han servit per condicionar 3 CEIPS de la comarca i també per millorar 12 espais educatius municipals de la comarca.

La Diputació de València ha cooperat amb la Conselleria d’Educació, Investigació i Esports a través dels Plans Municipals de Manteniment d’Escoles de 2017 i 2018, amb el que es subvenciona la millora dels centres públics d’infantil i primària que no s’han pogut acollir al Pla Edificant de la Generalitat, i el Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals de 2018, que destina ajudes als municipis per tal d’adequar i condicionar els centres municipals públics d’educació no reglada (escoletes infantils, conservatoris de música i escoles d’adults). Al llarg d’aquests dies oferirem un vídeo amb més detalls.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia