A veure, quant tarda un galló de mandarina a fer-se roín?, en altres paraules, quan deixa de ser apte per al consum?

Segons fonts científiques en assumptes agraris i alimentaris, una mandarina pelada tarda entre set i deu dies en perdre les seues propietats i per tant, a partir d’eixe període deixa de ser apta per al consum, o almenys no recomanable. Dubte aclarit.

Una altra pregunta… Bé, més que una pregunta és un fet que em va cridar l’atenció: que feia la dreta política local al mercat el passat dimarts dia 11 de desembre repartint bossetes de gallons de mandarina amb llacets blavets i una carta, a tots els veïns i veïnes de Bétera que estaven comprant o passejant com cada dimarts?

¡¡¡Estem en campanya electoral!!!? Doncs crec que no… Aleshores que estava passant al mercat?

Segons he pogut saber, es tractava d’una campanya de felicitació dels Nadals als ciutadans i ciutadanes per part de la dreta local.

Personalment em pareix perfecte que es felicite a la gent, però el que no està massa clar és la forma de fer-ho i la finalitat que es vol aconseguir. Però que es pot fer?…. La dreta sol actuar amb este tipus d’estratagemes.

La carta personalitzada, pastosa i un poquet cursi dient obvietats s’haguera pogut resumir en un escrit de “BON NADAL” o “FELIZ NAVIDAD”, com ells estimen oportú; i el fet de repartir bossetes en 12 gallons de mandarina per a la nit de cap d’any, ha quedat demostrat que per a eixa data els gallons estaran secs, a no ser que es confiten, doncs qui sap confitar fruita?, molt poca gent…

En este tipus d’accions, i és una opinió molt personal, la dreta el que fa és disfressar els fets, fent campanya electoral sense haver-se convocat eleccions.

Que  no patisquen les repartidores i repartidors de feliçitats i citirics, que arribat el moment hi haurà gent que els votarà, no són necessaris els ditxosos gallons de mandarina, ni les obvietats escrites, perquè en aquest poble hi ha gent de dretes, gent d’esquerres, nacionalistes, no nacionalistes, algún que altre independentista i els meninfots.

Feliz Navidad, Bo Nadal, Eguberri on, Bon Nadal.

 

Nota d’ultima hora: M`han dit que les repartidores i repartidors de feliçitats i citrics han tornat, hui dimarts dia  18, al mercat, esta vegada tinc que dir que amb una poca de sort ,els gallons de mandarina podem arribar a la nit de cap d’any, sempre i cuam la gent els conserve en llocs secs i frecs i per lo tant no caldria confitarlos.

Feliç Any Nou a totes les persones de bona voluntat, amb gallons o sense gallons.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia