La iniciativa sorgeix de l’Institut Valencià de Seguretat a Altura i Salvament i el Complex Educatiu Mas Camarena

Fernando Raigal, el bus de Ciudad Real que va participar en les labors de rescat de l’equip de futbol dels xiquets de Tailàndia visita l’acabat d’inaugurar Mas Camarena Students’ Resort and Sports Centre per a comptar la seua experiència.

Des del Complex Educatiu Mas Camarena i l’Institut Valencià de Seguretat a Altura i Salvament sorgeix la iniciativa de realitzar una ponència amb Fernando Raigal, podent donar veu a un testimoniatge d’un dels successos d’emergència més complicats. Serà el pròxim 27 de desembre a les 18:00h en el Students’ Resort Mas Camarena amb entrada per a tot el públic.

D’aquesta forma aquestes institucions donen suport a la ponència  “Els Herois del Tam Luang”, en ella Fernando Raigal ens donarà els detalls menys coneguts d’aquell incident agredolç, ja que malgrat haver finalitzat amb l’evacuació en bones condicions d’aquells xics i el seu entrenador, es va cobrar la vida d’un dels seus companys en aquella operació.

L’objectiu d’aquesta conferència és donar a conéixer els detalls de seguretat i salvament d’aquell operatiu, i recaptar a través d’una fila 0 una xicoteta part per a la família de Seal mort en aquella arriscada missió. L’entrada compta amb un xicotet donatiu que es pot realitzar el mateix dia o reservant entrada a través de juanjo@ivsas.es

“L’autocontrol, la temprança i l’organització són valors amb els quals compte Fernando i creiem que són un gran exemple per a la societat i una gran oportunitat perquè els nostres alumnes coneguen accions amb valors” ha afirmat la directora del centre, Maite Marín.

Els assistents a aquesta jornada tindran l’oportunitat d’escoltar de primera mà el testimoniatge d’aquest professional del busseig que va participar en el rescat de 12 xiquets tailandesos el passat estiu. Els xiquets i un adult van quedar atrapats dins d’una cova en Tham Luang (Tailàndia) després de produir-se una tempesta monsònica que ho va inundar tot mentre ells es trobaven a l’interior.

Sense ser expert en coves, Raigal no s’ho va pensar dues vegades quan li van cridar per a prestar la seua ajuda com a voluntari en aquest greu succés. Resideix a Tailàndia i treballa com a bus en salvament, construcció i inspecció en plataformes de busseig a gran profunditat. És un dels pocs bussos civils que van treballar en aquest operatiu, ja que la gran majoria eren membres de la Royal Thai Navy.

Arran d’aquest succés es va convertir en un autèntic heroi tant fóra com dins d’Espanya. I ara tot aquell que estiga interessat pot assistir a aquesta ponència per a escoltar-li i preguntar-li per la qual segurament que una de les experiències més memorables de la seua carrera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia