La Volta a Espanya torna a València després del parèntesi de l’últim any. Ho farà el dimarts 27 d’agost amb eixida a Cullera i meta al Puig, una etapa de 177 quilòmetres que es correrà íntegrament a la província, i que tindrà continuació l’endemà amb eixida a l’Eliana, rumb a l’Observatori Astrofísic de Javalambre.

La primera de les dues etapes valencianes de la Volta partirà de Cullera, en la Ribera Baixa, i travessarà municipis com Corbera, Alzira, Almussafes, Alfarp, Real de Montroi, Xest, Vilamarxant, Bétera, Torres Torres i el Port de Sagunt, abans d’arribar a El Puig, on estarà instal·lada la línia de meta. En aquesta quarta etapa de la Volta es pujarà el Port de l’Oronet, de tercera categoria.

 

En la jornada següent, el dimecres 28 d’agost, la carrera prendrà l’eixida a l’Eliana, al Camp de Túria, on ja va arribar la Volta fa dos anys, amb eixida a Lliria. Amb un recorregut de 165 quilòmetres, els ciclistes pujaran el Port d’Alcubles, de segona categoria, abans d’abandonar la província i dirigir-se cap a Terol i acabar l’etapa en l’Alt del Javalambre, de primera categoria.

La Diputació torna a apostar per un esdeveniment esportiu que, en paraules de la diputada d’Esports, Isabel García, “no solament vertebra el nostre territori a través d’un espectacle esportiu de grans dimensions, sinó que deixa un important retorn econòmic a les comarques valencianes, on la caravana de la Volta estarà dos dies i una nit”. García destaca els valors d’un esport com el ciclisme, amb el qual habitualment col·labora la corporació, especialment en l’àmbit femení, però també “aquesta reversió per a la població en forma d’emocions per als molts aficionats i aficionades al ciclisme a València i l’oportunitat econòmica per als municipis pels quals passa la carrera”.

En aquesta ocasió, les àrees d’Esports i Turisme de la Diputació han destinat 100.000 euros per a aquest esdeveniment esportiu, dins dels comptes per a l’any vinent. Serà la tercera vegada en la present legislatura que la ronda ciclista visita la província. En 2016, la Volta va programar una etapa en el tram final de la ronda entre Requena i Gandia, amb un recorregut de 200 quilòmetres que va travessar la província de l’interior al litoral. Un any després, València va gaudir de dues etapes de la Volta a Espanya, una amb arribada en el Port de Sagunt i una altra amb eixida a Lliria rumb a Conca.

Aquesta vegada, la carrera arrancarà el dissabte 24 d’agost amb una crono per equips a les Salines de Torrevella. Després dels tres primers dies a Alacant arribarà a València, per a seguir amb destinació Teruel i Castelló, on tindran lloc les primeres arribades en alt. De la resta del recorregut destaquen les etapes de muntanya d’Astúries i Andorra, el previsible desenllaç en les serres madrilenyes de Guadarrama i Gredos i l’homenatge als 60 anys del Tour conquistat per Bahamontes amb arribada a Toledo, estant el podi final a Madrid el 15 de setembre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia