La Diputació de València ha convocat el Certamen de Bandes de Música 2019. Aquest esdeveniment celebra ja la seua 43 edició.

Les bases per aquesta edició estan publicades al B.O.P des del passat dilluns, 17 de desembre de 2019, i el termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils a partir de l’endemà a la publicació de l’extracte de la convocatòria en el BOP, és a dir, fins al dia 2 de gener de 2019. Les inscripcions hauran de formular-se per mitjà de sol·licitud telemàtica, pel representant legal de cada banda.

En aquest Certamen podran participar les bandes de música dependents de les societats musicals federades de la província de València, repartides en cinc Seccions. La Secció Especial comprendrà aquelles bandes que es presenten al Certamen amb una quantitat de músics que no supere les 110 places; per a la Secció Primera les que no superen les 90 places; per a la Secció Segona les que no superen les 70 places; per a la Secció Tercera, les que no superen les 50 places; i per a la Secció Quarta les que no superen les 40 places.

Per altra banda, el pressupost d’aquesta campanya ascendeix a 170.600 euros, dels quals 85.200 euros són per a premis -73.500 euros- i ajudes per facilitar la participació de les bandes -11.700 euros-. La resta del pressupost és per a cobrir les despeses d’organització.

El 10 de gener, al Saló de Plens de la Diputació de València, es farà el sorteig del qual eixiran les bandes que finalment competiran en l’edició de 2019, per a que tinguen temps de preparar-se. D’aquest sorteig han d’eixir el nom de les tres bandes que poden participar en Especial, altres tres bandes en Primera i altres tres bandes en Segona. En la Secció Tercera poden participar fins a 5 bandes y en Secció Quarta tres bandes.

Les bandes concursants interpretaran dues obres, una d’obligada i altra de lliure elecció. Cada banda interpretarà un pasdoble de nova creació o que no haja estat editat, d’un compositor valencià o d’una compositora valenciana (no puntuable). Les obres obligades són aquestes:

  • Secció Especial: 1889 La Filharmònica de José Salvador González
  • Secció Primera: Los cuatro jinetes del apocalipsis de Hugo Chinesta
  • Secció Segona: Díptico Sinfónico de Salvador Chuliá
  • Secció Tercera: Via Augusta de José María García Montalt
  • Secció Quarta: Sait de Rafael Giner Estruch
Imprimir article
Comenta aquesta notícia