(EFE) La Guàrdia Civil investiga a dues persones per un delicte de maltractament animal a set cavalls, que pel que sembla van llançar morts a barrancs per a evitar les despeses de recollida o incineració, perquè els havien venuts de forma fraudulenta.

La Guàrdia Civil de Llombai i el Seprona de València van iniciar aquest estiu l’operació “Ecuus” després de l’aparició en el Barranc i en l’Assut d’Alfarp d’un total de set cavalls morts, amb signes de maltractament animal.

Els equins mancaven de xip identificatiu, o aquest havia sigut extret a fi d’evitar la localització dels seus amos, si bé les gestions de la Guàrdia Civil de Llombai van permetre identificar a un dels amos d’un cavall.

Els agents van esbrinar que el cavall va ser venut fraudulentament en diverses ocasions a diferents propietaris de localitats de València i Castelló, fins a arribar finalment a dos veïns de Carlet.

Aquestes dues persones realitzaven compravendes de cavalls de forma fraudulenta, és a dir, sense fer-les constar en els registres oficials, evitant per tant el pagament dels impostos corresponents per les transaccions realitzades.

L’adquisició dels animals d’aquesta forma suposava per als seus propietaris, en el cas que emmalaltiren greument o moriren, una despesa de 300 i 400 euros, el cost de la recollida i incineració d’un cavall no registrat i per tant no assegurat.

Sembl que, aquestes dues persones van decidir desfer-se d’ells llançant-los morts o moribunds en barrancs o zones aïllades pròximes a la quadra d’on provenien, per a evitar-se les despeses de la recollida i incineració.

Les diligències instruïdes han sigut entregades a la Fiscalia del Medi Ambient de València, segons ha informat aquest dijous la Guàrdia Civil.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia