La Mancomunitat Camp de Túria ha aprovat en ple ordinari el Pla d’Inclusió i Cohesió Social. Aquesta mesura ha estat aprovada per unanimitat. La seua finalitat és servir de guia per a la prestació dels serveis socials bàsics en els municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca.

Es tracta d’una ferramenta que permetrà la planificació estratègica de les diferents accions i mesures que es portaran a terme amb l’objectiu de cohesionar i fomentar la inclusió social a través d’una perspectiva holística, integral i transversal.

Per a això, en aquest Pla s’estableixen una sèrie de pautes per a realitzar un diagnòstic de necessitats, manques i riscos, que ajuden i faciliten la intervenció de forma integral i transversal en totes les àrees d’actuació: institucional, sanitària, educativa, social, cultural, econòmica i geogràfica.

D’altra banda, el ple també ha donat llum verda al Reglament de Funcionament dels Serveis Socials de Base de la Mancomunitat Camp de Túria. Aquesta iniciativa començarà a prestar-se a partir de l’1 de gener en els municipis de Benissanó, Casinos, Domenyo, Gàtova, Loriguilla, Marines, Olocau i Serra.

En aquest Reglament es regularan totes les prestacions de Serveis Socials Generals de Base d’Atenció Primària, com són Informació i assessorament, Emergència Social (Prestacions econòmiques individualitzades i Pobresa energètica), Convivència (Ajuda a domicili), Cooperació Social i Intervenció per a la Prevenció i Inserció Social.

Per a treballar en la posada en marxa d’aquests serveis s’ha creat el Consell d’Inclusió i Drets Socials de la Mancomunitat Camp de Túria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia