El telèfon d’emergències “112 Comunitat Valenciana” va gestionar durant la Nit de cap d’any un total de 1.321 incidents procedents de les tres províncies, en el període entre les 20.00 hores del dia 31 de desembre a les 8.00 hores de l’1 de gener. Més del 56% (700) van ser serveis sanitaris.

Segons l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, el nombre de cridades rebudes ascendeix a 3.944, d’elles 2.608 a partir de la mitjanit, la qual cosa ha suposat 997 incidents des d’aqueixa hora, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Les xifres són similars a les produïdes en el mateix període de l’any anterior, encara que es percep un lleuger descens, tant en les cridades rebudes (4.413) com en els incidents gestionats (1.435).

Del total dels incidents procedents gestionats, 612 procedien de la província de València, 660 de la província d’Alacant i 151 de la província de Castelló, mentre que els 12 restants estan per determinar.

El grup d’espectacles de la Policia de la Generalitat va inspeccionar 108 locals d’oci (33 a València, 42 a Alacant i 33 a Castelló), i es van obrir 31 propostes de sanció, de les quals 7 corresponen a locals de la província de València, 16 a la d’Alacant i 8 a la de Castelló.

El motiu més freqüent de les sancions va ser la manca del servei específic d’admissió, seguit per l’incompliment de l’horari, l’absència de llicència o no haver contractat un segur, i en menor mesura, per excessos d’aforament o de so permés.

Emergències sanitaries

D’altra banda, el Servei d’Emergències Sanitàries de la conselleria de Sanitat, a través dels tres Centres d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), va atendre durant la Nit de cap d’any 327 emergències sanitàries.

Per províncies, el CICU de València va gestionar durant l’última nit de l’any 135 incidents, 119 el d’Alacant i 73 el de Castelló.

Segons el tipus d’emergència sanitària, durant la Nit de cap d’any, els CICU van gestionar amb caràcter urgent un total de 104 intoxicacions etíliques. D’elles, 48 van tindre lloc a la província d’Alacant i 45 en la de València, mentre que en la de Castelló els casos d’ingesta abusiva d’alcohol van ascendir a 11.

Respecte a les emergències produïdes com a conseqüència d’algun tipus d’agressió o baralla, es va intervindre en 21 serveis. El CICU de València va gestionar 9, el d’Alacant 7 i a la província de Castelló van tindre lloc 5 emergències d’aquest tipus.

Quant als accidents de trànsit, durant la Nit de cap d’any es van gestionar 3 emergències relacionades amb sinistres de trànsit, una en cadascuna de les províncies.

La resta d’emergències sanitàries, van respondre a patologies mèdiques (com a malalties coronàries, problemes respiratoris o febres) autolesions o accidents comuns.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia