La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives reconeixerà en 2019 el dret d’una mare a rebre una indemnització de 75.000 euros per violència masclista quan maten als seus fills “per a fer-li mal”, segons ha explicat el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez. Ibáñez ha lamentat que l’assassinat dels fills per a “colpejar on més dol” a una mare, genera “un dolor per a tota la vida”.

El secretari autonòmic ha destacat que aquesta és una de les mesures del nou sistema d’indemnitzacions que equiparen les ajudes per violència masclista a les quals es concedeixen a les víctimes del terrorisme, contemplada en la llei d’acompanyament, a instàncies de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i recollides en el Pacte València contra la Violència de Gènere i Masclista.

En el nou sistema d’indemnitzacions impulsat per la Conselleria d’igualtat que equiparen i amplien les ajudes per violència masclista a les quals es concedeixen a les víctimes del terrorisme, també inclouen a altres familiars de primer grau, és a dir pares i mares, i col·laterals de segon, germans i germanes, ha indicat Ibáñez.

D’aquesta manera, segons ha assenyalat el secretari autonòmic d’Igualtat, “si es mata al pare o la germana d’una víctima de violència de gènere, la parella i fills tindran dret a percebre aquesta indemnització”.

Alberto Ibáñez ha recordat que amb el nou sistema d’indemnitzacions es reconeixerà una indemnització de 75.000 euros a cadascun dels fills o filles de les dones assassinades víctimes de la violència masclista, amb independència la seua edat i de si tenien o no dependència econòmica de la víctima.

En el cas que no hi haja fills o filles, seran els pares o mares de la dona víctima els qui percebran, a parts iguals, els 75.000 euros de l’ajuda i, si aquests no visqueren, seran els germans o germanes de la dona els qui cobraran aquesta indemnització.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia