Fa tres dies que hem deixat l’any 2018 per començar una nova etapa també carregada de projectes, però abans de dir-li del tot adéu a l’etapa anterior fem un repàs de l’últim trimestre amb un vídeo que recull alguns dels moments i actes més destacats a Bétera. Les tradicions culturals i festives han sigut les principals protagonistes en aquests últims tres mesos.

La pluja no va impedir que els coets lluïren a la celebració del 9 d’octubre, d’una manera alternativa, de la mà de les Obreres i Majorals de 2019 al so de la música. D’altra banda, el poble de Bétera va rebre la imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats, coincidint amb l’Aniversari de l’Església que porta el seu nom i de la Falla Gran Via de l’Est, comissió que també va realitzar una presentació especial per a l’ocasió. Halloween o Nadal també van arribar al carrer Goya i al Comerç Local de Bétera.

La campana de l’Ermita de la localitat també va ser protagonista l’any 2018. Aquesta va ser baixada al mes de novembre per a ser restaurada, per primera vegada. Un mes després va ser tornar al municipi amb un aspecte renovat i va ser beneïda.

El Món de les Falles també va tindre els seus minuts de glòria amb la proclamació de les Falleres Majors de Bétera de 2019, després de l’acomiadament de les de 2018. La política local també va viure moments emotius amb l’acomiadament de Germán Cotanda com a regidor del Partit Popular. D’altra banda, aquest mateix partit va presentar la candidatura d’Elia com a possible alcaldessa per a les pròximes eleccions i Torre en Conill va presentar el seu partit. A més, la vicepresidenta de la Diputació de València  Josep Amigó va visitar la localitat per a fer un balanç, al costat de l’alcaldessa Cristina Alemany, de les inversions de la institució provincial al Camp de Túria durant aquest últim període.

L’Aljama va portar a terme una mostra molt especial, centrada en els orígens del Ball de Torrent. El Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB) va tancar l’any amb el seu primer acte emmarcat dins dels esdeveniments que commemoren el seu 50 aniversari. Així, va oferir un concert homenatge a tots els músics que han passat pel centre. La cursa de Nadal tampoc podia faltar en aquest breu repàs, ja que s’ha convertit en una cita ineludible per a molts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia