(EFE) El projecte emoTIC treballa a desenvolupar d’eines d’estimació de les habilitats soci-emocionals de xiquets de 10 i 16 anys i, en la seua primera fase, ha validat una aplicació mòbil (app) pensada per a l’avaluació de la intel·ligència emocional.

Liderat pels investigadors José Antonio Gil, de la Universitat Politècnica de València (UPV), i Inmaculada Montoya, de la Universitat de València (UV), en el projecte participaran dos mil adolescents i mig miler de professors de tota Espanya.

El novembre passat les instal·lacions de l’Institut ai2 de la UPV van acollir la primera fase del projecte, Tecoem-na (Test de competències emocionals per a xiquets i adolescents), amb la participació de quasi huitanta alumnes d’un institut d’Alboraia (València) que van validar l’aplicació per a dispositius mòbils.

Segons ha explicat José Antonio Gil, L’objectiu de Tecoem_na és “desenvolupar una app d’avaluació de les competències emocionals específica per a adolescents de 10 i 16 anys que siga més atractiva per a ells que els test escrits que s’utilitzen actualment”.

Amb aquesta app, els investigadors i professionals de l’àmbit de la psicologia avaluaran quatre tipus d’activitats: la percepció, la facilitació, la comprensió i la regulació.  Cadascun d’ells comprén tasques que versen sobre assumptes com el pensament en còmic, l’expressió emocional, com modificar l’emoció o la utilitat d’una conducta.

En el marc de emoTIC es pretenen desenvolupar les habilitats soci-emocionals en adolescents per a potenciar la seua responsabilitat personal i social i el seu benestar mitjançant una intervenció en els diferents agents de la comunitat educativa (alumnes, professorat i família), i a través d’un programa d’intervenció soci-emocional recolzat en una plataforma tecnològica.
Els participants són, a més dels adolescents, docents dels centres escolars i les pròpies famílies dels xiquets.

La plataforma tecnològica estarà composta per dues parts diferenciades: aplicació sobre dispositiu mòbil (ADM) i aplicació sobre servidor web (ASW).

La ADM funcionarà en els dispositius dels alumnes, i permetrà als mateixos integrar-se en el seu grup i executar les activitats dels onze nivells del programa, mentre que la *ASW durà a terme la gestió de les dades dels alumnes i docents, així com dels grups.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia