Cap a les 16.30 hores d’ahir dissabte, 5 de gener, l’esplanada del recinte de l’Albereda de Bétera (avinguda escultor Ramón Inglés) acollia l’arribada dels Reis Mags d’Orient. Un bon centenar de xiquetes i xiquets, acompanyats de mares, pares, iaios i/o familiars es congregaven en aquest emplaçament per a fer realitat un dels moments més esperats i poder saludar en primera persona a les seues Majestats.

La cercavila va estar, en tot moment, encapçalada per la Colla de Dolçaina i Tabal ‘Xe que burrà‘ que omplien de música tradicional els carrers principals del municipi. Aquests eren seguits per diverses figures fantàstiques dels contes més tradicionals, entre d’altres, i posteriorment per les carrosses de les comissions falleres de la localitat. Les Falleres Majors del municipi i les falleres majors de les distintes

comissions falleres anaven a les carrosses, omplint d’alegria per on passaven. La fantasia també era la temàtica protagonista de les seues disfresses.

D’altra banda, les Obreres de 2019 (Pau, Mireia, Davinia i  Carmen) tampoc podien faltar a aquesta cita, disfressades a to amb la temàtica d’aquesta cavalcada. Aquestes, anaven

acompanyades de les Obreres de 2018. Els Majorals de 2019 també anaven disfressats de diversos personatges de circ (pallassos, forçuts, tigres, domadors…), centrant un poc la temàtica d’enguany.

Darrere, Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaven amb calessa junt els seus ajudants. Així, copaven l’atenció dels més menuts que s’apropaven a ells per fer-se una foto de record i fer entrega de les cartes de regals.

Finalment, per tancar la cavalcada, anaven les autoritats municipals encapçalades per l’alcaldessa Cristina Alemany i acompanyades de la Banda de Música del Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB).

Durant el trajecte es van repartir caramels i joguines. El confeti tampoc va faltar en aquesta cercavila.

El recorregut s’efectuava per algunes vies principals com el carrer de Les Alfàbegues, el Colón, Calvari, La Glorieta, Marqués de Dos Aigües i Avinguda Constitució. Després de fer una parada davant l’Església de la Verge dels Desemparats i besar els peus del jesuset, la marxa continuava fins a la Casa de Cultura on, per finalitzar la jornada, els Reis Mags s’acomiadaven dels menuts amb una

última fogorafia i mostres d’estima.

Doncs, després d’aquesta primera presa de contacte el Reis més màgics encara tenien tota una nit al davant, repartint joguets i regals a les cases de Bétera i tots els municipis del país.

 

Molt prompte adjuntarem un vídeo, fent un breu resum d’aquesta cavalcada. En aquest repàs audiovisual es pretén captar els moments més màgics d’aquest jornada on els principals protagonistes van ser els Reis Mags i els xiquets i xiquetes de Bétera.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia