Després de les celebracions nadalenques arriba l’etapa de Rebaixes. Molts establiments de la Comunitat Valenciana ja ha iniciat aquest dilluns les seues ofertes i descomptes. A Bétera també hi ha negocis que els seus productes ja estan rebaixats.

En aquest sentit, la Unió de Consumidors recomana realitzar un consum conscient i responsable i fixar un pressupost previ que evite realitzar despeses superiors als permesos per l’economia familiar.

L’organització de consumidors recorda en un comunicat que les rebaixes han de ser una oportunitat per a adquirir un producte que necessitem a un preu més reduït, però controlant la despesa que es va realitzant, i aconsella “no deixar-se portar per impulsos i evitar anar de compres com a forma d’oci”.

Segons assenyala, la roba, les sabates i els complements constitueixen els productes estrela de les rebaixes en aquests dies i considera que és un bon moment per a aprofitar i adquirir articles que siguen necessaris, ara bé aconsella primer elaborar un pressupost que indique el que necessitem i la quantitat que es pot gastar.

El secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, recomana realitzar una llista que reculla els productes que realment es necessiten, així com comparar els productes entre diferents tipus d’establiments, grans superfícies i comerç de proximitat.

També suggereix realitzar un consum moderat de les compres amb targeta de crèdit, ja que, “encara que pot ser que no immediatament, el cobrament arribarà finalment al compte bancari, per la qual cosa cal avaluar quanta despesa pot assumir cada consumidor”.

Des de la Unió de Consumidors de la Comunitat recorden a més que el consumidor ha de ser conscient que, en adquirir un article, estiga o no en rebaixes, existeix l’obligació de canviar-lo o retornar els diners sempre que es trobe defectuós o deteriorat, o quan des del propi comerç així es publicite.

Així mateix, recomana parar atenció a l’etiquetatge dels articles, en el qual haurà d’aparéixer el preu anterior i el rebaixat, així com el percentatge de descompte, perquè el consumidor puga comparar preus i siga conscient de la diferència econòmica si decideix adquirir el producte.

A més, les dates d’inici i fi del període de rebaixes hauran d’estar visiblement col·locades en l’establiment, que també haurà de senyalitzar i separar amb claredat els productes que estan rebaixats en el seu comerç dels de nova temporada.

Respecte a les formes de pagament, el consumidor podrà abonar l’import de les seues compres de la mateixa manera que l’establiment establisca la resta de l’any, llevat que s’informe de manera específica, en lloc visible i clarament en cas contrari.

A més, afig, el comprador “no ha d’oblidar exigir i guardar el tiquet de compra per si sorgeix algun problema, i fins i tot podrà ser-li molt útil conservar la publicitat, ja que té valor contractual”.
En cas d’observar qualsevol irregularitat, la Unió de Consumidors recorda als consumidors que han de sol·licitar el corresponent full de reclamacions.

Quant a les compres per internet, el termini per a poder retornar el producte adquirit és de 14 dies naturals, i assenyala que han de tindre’s en compte les possibles despeses accessòries que podria haver d’abonar el consumidor per aquesta devolució. Aquestes han de figurar reflectits en les condicions de compra del producte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia