(EFE) Organitzacions feministes de la Comunitat Valenciana s’han sumat al manifest impulsat a escala nacional per a denunciar l'”ús del negacionisme de la violència masclista i la mentida com a estratègia electoral per part de l’extrema dreta organitzada entorn de Vox“, segons indiquen.

Unes 60 organitzacions feministes de tot l’estat difondran el pròxim dimecres, 9 de gener, aquest manifest conjunt, en el qual també critiquen “l’exigència d’aquest partit de derogar la Llei orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere”, informa el col·lectiu feminista en un comunicat.

Les organitzacions signants del document adverteixen així mateix que no consentiran una “reculada” en els drets de les dones, i recorden que “el moviment feminista és imparable i aquest ‘partit de la mentida i contra les dones’ ens tindrà de front”.

“Al cap d’un any 2018 que ens ha deixat un 8M multitudinari i històric, pel massiu suport al moviment feminista i a les seues reivindicacions, assistim a una resposta reaccionària i perversa de l’extrema dreta, que s’atreveix a negar la realitat evident de la desigualtat de gènere i de la violència masclista”, lamenten.

Al seu judici, es tracta d'”una resposta organitzada sota les sigles de *Vox que, de manera explícita, reivindica i defensa el patriarcat com a sistema i per a això fa ús de la mentida, practicant, com va fer Goebbels en el seu moment”, un exercici “gens innocent, de repetició d’idees absolutament falses amb la finalitat de sembrar el dubte, confondre i desacreditar les idees feministes”.

Entre les organitzacions signants del manifest figuren la Federació Nacional d’Associacions de Dones Separades i Divorciades, l’Associació de Dones Separades i Divorciades del País Valencià, l’Associació de Dones Antígona, l’Associació E-Dones, ACICOM, i el Moviment Democràtic de Dones del País Valencià.
També la Plataforma CEDAW Ombra País Valencià, Clàssiques i Modernes, Federaciò de Dones Progresistes de la Comunitat Valenciana, Tertúlia Feminista Els Comares, Associació de Dones Juristes Themis, Federació Estatal de Dones Progressistes, i la Xarxa Feminista de Dret Constitucional, entre altres organitzacions.

El col·lectiu realitzarà una lectura del manifest, a les 11 hores, que a València serà a càrrec d’Herminia Royo García, de l’Associació de Dones Separades i Divorciades; Emilia Caballero, de l’Assemblea 8M ho farà a Alacant, i Ana María Pérez del Campo a Castelló.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia