Pedro Gallén López Regidor de l’Ajuntament de Bétera, va ser expulsat de C´s, i ara una Sentència de l’Audiència Provincial, condemna a la reincorporació com a afiliat.

L’Audiència Provincial de València, li va donar la raó el passat 27 de desembre al Regidor de l’Ajuntament de Bétera, Pedro Gallén López. Aquesta sentència arriba després de mes de tres anys en els jutjats, en la seu denuncia de greus irregularitats en la seua expulsió, contraries al dret de defensa, estatuts del partit i als principis democràtics que per exigència legal deurien de tindre les formacions politiques.

La Sentència de l’Audiència Provincial, no té precedents, declara nul l’acord d’expulsió i condemna a la reincorporació com a afiliat, AMB TOTS ELS DRETS. No obstant això, la Sentència no és ferma, i contra ella podran interposar recurs, en un termini de vint dies.

Pedro Gallén assegura que “És una enorme satisfacció personal, que després de mes de tres anys, al final es demostre que el partit de C´s, va actuar de manera irregular”.  “Qui es va saltar els Estatuts de la formació, sense garantir els drets i garanties dels afiliats, van ser ells, els que pretenen ser capdavanters de bones pràctiques i  asseguren garantir els drets dels ciutadans”, afig.

“Aquesta Sentència, no és una victòria personal, és el restabliment de l’honor i la dignitat de molts companys que per motius varis vam ser expulsats, marginats o directament els van donar de baixa, simplement per no combregar amb els designis del responsable de torn”, explíca. “És un triomf de la veritat, davant les mentides que s’aboquen gratuïtament per a desprestigiar als qui entrem en aquest partit amb ganes de treballar per a canviar la forma de fer política”, prossegueix.

Al seu torn, Pedro Gallén afirma que “Encara que el procediment, ha sigut molt lent, m’alegre que la Justícia funcione. Així mateix, es mostra satisfet de “que es demostre en la Sentència, que els estatuts dels partits polítics, han de garantir el dret a la defensa dels afiliats”. A més, matisa “que no poden expulsar definitivament com a mesura cautelar, que han d’informar prèviament dels fets que se li imputen, i que aquests fets pels quals finalment se li sancionen, hauran de ser els mateixos pels quals finalment s’acorde la seua expulsió”.  En aquest sentit, especifica que “en el meu cas, vaig ser expulsat definitivament sense l’obertura d’un expedient on se m’informara dels fets dels quals m’acusaven, sense dret de defensa, a més de canviar en diverses ocasions durant el procés, els motius de la meua expulsió”. Pedro Gallén titlla aquesta actuació de “una manera de funcionar kafkiana, en ple segle XXI, d’un partit que es vanagloria de modern i actual.”

 

Autor article: Pedro Ángel Gallén

Imprimir article
Comenta aquesta notícia