Hui dimarts, 8 de gener, tindrà lloc una xarrada sobre els efectes que provocaria el desenvolupament del megacentre comercial intu Mediterrani sobre el nostre territori i sobre el nostre comerç local. Aquesta xarrada serà a les 20.00 hores al Saló de Plens del Castell del municipi,

Aquesta jornada està oberta a tots aquells veïns que vulguen acudir.

La xarrada estarà encapçalada per Toni Marzo, director general del medi Natural i Avaluació Ambiental; Natxo Costa, director general de Comerç i Consum; Francesc Ferrer, President d’Unió Gremial i David Carrasco, President de l’Associació de Comerciants de Bétera.

Cal recordar que en el passat ple de desembre a Bétera es va aprovar una moció presentada per Compromís, la qual rebutjava la construcció de l’espai de comerç i oci a Paterna Intu Mediterrani. Segons Compromís, aquesta iniciativa tindria una repercussió negativa a nivell medi ambiental i afectaria també al xicotet comerç dels municipis pròxims. Aquesta moció va ser aprovada pels grups que formen l’equip de govern (compromís, PSPV.PSOE i ABEC).PP de Bétera, Ciutadans, Mas Camarena-CUBE i el regidor no adscrit, Pedro Gallén, van votar en contra.

Intu Mediterrani s’anomenava abans Puerto del Mediterráneo. Aquest ocuparà 375.000 metres quadrats i es construirà sobre uns dels paratges naturals més importants de la comarca com és el de La Mola.

El regidor municipal de Medi Ambient, Joano Baudés, va explicar els efectes negatius que tindria la construcció d’aquest centre comercial ficant especial èmfasi en les repercussions negatives per al comerç de proximitat, la saturació de l’autovia CV-35 i l’impacte medi ambiental.

Per la seua banda, el regidor municipal de Comerç, Augusto Sevilla (ABeC), va indicar que aquest tipus de zones comercials provoquen un transvasament d’ocupació del xicotet comerç a les grans multinacionals. En la mateixa línia, van estar les paraules del portaveu del PSPV-PSOE, Fernado Cantarino.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia