La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha activat una campanya contra el fred. Aquesta inclou recomanacions per a atendre persones sense llar. La finalitat és proporcionar-los una cobertura integral davant la baixada de les temperatures que està previst que es produïsca a partir d’aquest dijous en la Comunitat Valenciana, i que és possible que s’aguditze en els pròxims dies.

El protocol, elaborat des de la Direcció General d’Inclusió Social en col·laboració amb l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, ja s’ha remés als ajuntaments i a les entitats del tercer sector que gestionen els albergs, com a competents en la matèria, informant-los d’aquest protocol i sol·licitant la seua col·laboració, per a quan les baixes temperatures el feren necessari.

Segons ha explicat la directora general d’Inclusió Social, Inma Carda, la finalitat és “treballar junts” per a proporcionar una atenció integral a aquelles persones que, per circumstàncies diverses, no accedeixen als recursos estables que hi ha disponibles per a aquest col·lectiu i que “cap persona sense sostre de la Comunitat Valenciana es quede sense rebre l’atenció necessària”.
Aquest protocol serà aplicable fins al pròxim 30 de març, amb la possibilitat d’ampliar-ho en el cas que persistisquen les baixes temperatures.

El document recull una sèrie de recomanacions, com que es constituïsca en cada ajuntament un dispositiu de recollida, atenció i informació a les persones sense sostre.

Aquest equip “serà el responsable de controlar si alguna persona sense sostre està dormint al carrer i comprovar si segueix ací perquè no se li ha informat dels recursos municipals o d’entitats que compten amb recursos per a poder acollir-los a la nit”, ha explicat Carda.

La directora general ha indicat que, al marge d’aquestes infraestructures, els dies d’especial fred s’enviarà una carta des de la Vicepresidència a tots els municipis perquè habiliten llocs que puguen utilitzar-se com a “albergs de baixa exigència o, simplement, com a lloc habitacional”.

En aquest sentit, es proposa que aquests llocs puguen ser pensions, albergs, pavellons esportius, col·legis, centres de dia, menjadors, boques de metre, estacions d’autobusos o qualsevol centre que el municipi tinga.

Així mateix, en els dies de molt de fred la Conselleria d’Igualtat recomana que estiguen oberts els menjadors, especialment si plou, i també suggereix la possibilitat d’instal·lar llavadores i assecadores en tots els recursos “perquè les persones sense sostre no poden llavar-se durant molt de temps la roba i en aquesta època sol estar banyada”, ha subratllat Carda.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia