(EFE) El Govern, a través del Ministeri de Transició Ecològica (MITECO), ha autoritzat el transvasament de 38 hectòmetres cúbics (hm3) del riu Tajo al Segura, per al mes de gener, amb la finalitat d’atendre les necessitats hídriques que afecten les conques receptores.

“La Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura, reunida hui en la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha autoritzat un transvasament de 38 hectòmetres cúbics (*hm3)”, segons explica un comunicat de MITECO.

L’informe de situació, elaborat pel Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX) i pres en consideració per la Comissió, indica que a 1 de gener de 2019, el volum embassat en Entrepeñas i Buendía era de 645,2 *hm3, quedant un volum autoritzat pendent de transvasar de 20,8 hm3.

Pel que resulta un volum d’embassament efectiu de 624,4 hm3, superior al llindar de 602 hm3 que correspon al mes de gener. “Per tant, es constata que el sistema es troba en situació de nivell 2 i es procedeix a l’autorització automàtica d’un transvasament de 38 *hm3”, indica el comunicat.

“El ritme de transvasament -continua la nota del Ministeri- s’anirà adequant a l’avanç de les obres d’emergència de reparació de les infraestructures del postrasvase danyades com a conseqüència de les pluges del passat mes de novembre”.

Aquestes infraestructures són les que permeten la regulació, transport i distribució final de l’aigua a les diferents àrees regables receptores.”En aquest sentit, ja s’han començat les labors de neteja i reparació en les obres del postrasvase en el Camp de Cartagena a les quals se sumaran, en aquest mes, unes altres de reparació de filtracions en l’aqüeducte del *Cigüela”, conclou el comunicat del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia