Aquest dissabte, 12 de gener, serà una jornada especial per a la Falla Gran Via de l’Est de Bétera. I és que la secció adulta d’aquesta comissió portarà a terme la seua presentació, on els màxims representants cobraran gran protagonisme. Aquesta falla serà, a més, l’encarregada d’iniciar el torn de presentacions que, al llarg d’aquests caps de setmana, s’aniran realitzant a l’auditori de la Casa de Cultura de la localitat. Però la cosa no queda ací, ja que enguany aquesta agrupació formada per uns 90 infantils i al voltant de 150 majors celebra el seu 50 aniversari. Per a saber com van els preparatius i conéixer de més a prop a les dues persones que representen al grup de majors, Betera.com els ha entrevistat sent molt ben atesos.

Miguel Lucio Pérez i Pérez, President F.G.V. Est

Fa 8 anys que Miguel Lucio Pérez i Pérez forma part de la Falla Gran Via de l’Est de Bétera. Aquest és el seu segon any com a president i tot va ser a causa de quedar-se sense persona que representara aquesta figura. Ell creia que podia estar preparat per a fer una bona labor i així ho està demostrant.

Segons ens comenta, el suport de la família per poder portar a terme aquest càrrec ha de ser molt gran i més tenint dos xiquets. Doncs, en Falles és molt poc el temps que pots dedicar-los i durant l’any són moments puntuals els que requereixen més dedicació.

Tal com el mateix Miguel Lucio ens fa saber, ell no era persona de ser faller però a l’eixir del seu barri de València i arribar a un nou lloc és un poc més difícil. En aquest sentit, la seua dona que tampoc és de Bétera va ser la que li va proposar formar part d’una falla per a poder tindre relació amb gent del poble i integrar-se millor. D’aquesta decisió no es penedeix gens, donat que ens assegura que per a ell és un orgull poder representar a aquesta comissió, siga en el 50 aniversari o en qualsevol any, però sent aquest 50 encara molt més.

El president d’aquesta agrupació afirma que el 50 aniversari és un moment per a gaudir al màxim, però no solament ell sinó tota la comissió que està treballant per a això. D’aquesta manera, s’està intentant per part de membres de la directiva que qualsevol acte (espectacle de Falles, monument, sopar, etc.) quede en el record de la comissió i, per descomptat, un llibret especial amb un recordatori dels seus 50 anys com a comissió.

Per a fer més especial per a Miguel Lucio aquest 50 aniversari, si cap, la seua filla Lucia l’acompanya en aquest exercici com a Fallera Major Infantil. Tant d’ella com d’Elena i Carles ens comenta que seran uns grans companys de viatge. Així, ens informa que a Elena la coneixia d’anar a alguns esdeveniments del grup de ball on ballen els seus fills. Quant a Carles, aquest jove ha sigut des de xicotet company de col·legi i de batalles de la seua filla. Finalment de Lucía, sent el seu pare, no té paraules per a descriure tot el que l’estima.

Com a missatge per als seus tres companys d’aquest 2019, els demane a tots ells que ho gaudisquen al màxim perquè s’acaba de seguida encara que dure un any. A més, aprofita per a convidar a tota la comissió, resta de comissions i poble de Bétera a gaudir de les festes de les Falles amb el millor ambient.

Elena Herrera i Asensi, Fallera Major F.G.V. Est

Exactament, són 35 les Falles (comptant enguany) que ha viscut Elena Herrera i Asensi. I és que és fallera des que va nàixer. Per tant, es pot dir que porta a la sang l’esperit faller i la seua falla és una part de la seua vida molt important. Així és com ella mateixa s’identifica. Segons ens conta, sempre ha estat molt involucrada i participativa i, per a ella, la falla és un estil de vida i el verd el porta molt a dins.

En l’any 1995 va poder viure l’experiència de ser Fallera Major Infantil i ens explica que té un record molt bonic d’aquell any. El seu president Infantil era el seu cosí, cosa que ja feia que fóra especial. A més, tant amb la Fallera Major com amb el President d’aquell moment, s’ho va passar molt bé i a hores d’ara encara manté una bona relació.

Respecte a aquell moment, comparant-lo amb el d’ara, especifica que és un moment molt diferent. Ara li toca a ella mimar als infantils i procurar per ells. També matisa que les coses han canviat molt, ja que són més comissions i hi ha més actes, entre altres coses.

Respecte a la família, detalla que ara té a persones noves amb qui disfrutar, però trobarà molt a faltar als seus iaios. En especial ens parla de la seua iaia Elena, qui era l’encarregada de vestir-la al costat de sa mare.

Centrant-se més estretament en l’etapa actual, ens desvela que ser Fallera Major és un somni que a la majoria de falleres els agradaria complir. D’aquesta forma indica que per a ella era un somni que feia anys per motius personals no va poder complir i, que per circumstàncies dels antics estatuts, s’hi havia allunyat. Encara així i tot, alguna cosa li feia mantindre el somni dins seua. El passat juny, els estatuts van canviar i se li tornaven a obrir les portes. No obstant això, comenta que per circumstàncies personals va decidir esperar un altre any però, per a sorpresa seua, la seua parella David i els seus pares van presentar-la com a candidata, a amagades d’ella.

En confessa que aquest càrrec suposa temps i responsabilitat per voler fer-ho el millor possible, però mai superarà el treball d’un president. Quant a les seues filles diu que no té cap problema, perquè estan tan il·lusionades com ella i, sent tan menudes, entenen molt bé la situació. A més, afegeix que quan les coses es fan amb il·lusió la resta no importa. Ella vol viure aquest període al màxim. Per això arrastra a familiars, amics i comissió que, a banda de ser un gran suport, també pretén que siguen protagonistes i disfruten amb ella d’aquest moment.

Confirma estar molt nerviosa ara mateixa. Per a ella és un gran honor representar a la seua Falla en aquest 50 aniversari i espera fer-ho el millor possible. El dissabte l’espera amb moltes ganes, perquè és un acte que any rere any el disfruta moltíssim i és dels seus preferits, així que enguany encara més. En aquest sentit, ens afirma que segur que el fred polar es contraresta en la calor de tota la comissió.

D’altra banda menciona que en els quatre dies de Falles encara no pensa, ja que vol viure i assaborir cada acte i no córrer perquè passaria més de pressa encara.

Quant a si li agradaria ser Fallera Major de Bétera alguna vegada, ens respon que mai es pot dir que d’aquesta aigua no beuré, però que hui en dia complint el somni de ser Fallera Major de la seua volguda falla és una cosa que descarta.

Dels seus companys de viatge pensa que ha tingut molta sort en els representants i amb les seues famílies, cosa que opina que també és part fonamental. Doncs, es duen tots molt bé.

Lucía la descriu com una xiqueta dolça com la seua mirada i a Carles com un terratrémol que no para quiet, però assenyala que els dos es complementen molt bé i són molt bonics. Elena està convençuda que ho van a fer de categoria, del qual serem testimoni.

Finalment a Miguel Lucio, l’identifica com una persona sincera i amigable. Per a ella és un president de cap a peus, perquè en tot moment intenta demanar-li opinió, la fa partícip en tot el que pot i vetla molt perquè els tres disfruten de tot al màxim i siga inoblidable.

Per a concloure, també convida a tota la població a viure amb ells aquesta etapa tan màgica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia