Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha incorporat a la seua web oficial una versió en valencià, castellà i anglés que compleix amb els requisits d’accessibilitat i ús universal.

Aquest nou accés està dirigit a persones amb diferents discapacitats com a falta de visió, escassa mobilitat en mans i braços o discapacitat cognitiva. Al seu torn, la nova versió també està dirigida a persones majors o amb dificultats per a la lectura o poca capacitat digital.

Els usuaris interessats poden accedir des de qualsevol ordinador a través d’una pestanya situada a l’esquerra de la pantalla. L’accés és instantani i ofereix una configuració fàcil i intuïtiva.

Des d’aquest servidor desenvolupat per inSuit, la web presenta diferents alternatives de navegació com la lectura per part de la mateixa web dels continguts i opcions disponibles, mitjançant veu o sons, sense necessitat d’utilitzar mans o vocalitzar comando, o directament des del teclat, sense utilitzar ratolí.

La web de FGV alberga tota la informació de l’empresa relativa al seu funcionament, convocatòries, notícies i el seu Portal de Transparència que compten amb aquest nou accés de caràcter universal.

Després de la incorporació d’aquesta modificació FGV ja treballa a modernitzar les webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que comptaran també amb una versió accessible.

Aquesta mesura forma part de les propostes que desenvolupa el Pla d’Accessibilitat Universal de FGV, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, i que té com a objectiu aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment en què es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, mitjançant una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació amb tots els col·lectius.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia