Ara sí que sí. El contracte de les obres de la primera fase de la construcció de la Variant Nord de Bétera ja ha exit a licitació pública per valor de 15.337.753 euros i un termini d’execució de 24 mesos. Es tracta del pas definitiu perquè el començament de les obres siga una realitat a partir del mes d’abril, moment en què es coneixerà l’empresa adjudicatària que realitzarà el projecte.

“Voldria indicar que mai el projecte de la Variant Nord ha estat tant prop com ara. En legislatures anteriors, com a molt, s’havia aplegat a expropiar els terrenys, així, la gran diferència és que esta vegada, estan les partides pressupostàries (sense diners no hi ha execució de la Variant) i, també, que s’ha iniciat el procés de licitació i, per tant, l’adjudicació de l’obra. Estem molt contents i
satisfets perquè tot açò suposa que, esta vegada sí, Bétera tindrà Variant Nord, amb tots els beneficis que això suposa”, ha explicat l’Alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany (Compromís).

La regidora d’Urbanisme, Neus Sánchez (Compromís), també s’ha mostrat satisfeta amb este nou pas, “estem molt contents que això siga ara ja una realitat absoluta, la licitació està en marxa i esperem que abans de l’estiu les màquines estiguen treballant a Bétera”.

“Durant estos quatre anys de legislatura des de l’ajuntament de Bétera liderat per Compromís ens hem esforçat perquè esta obra tan reivindicada pels veïns no siguera només una promesa sinó una realitat. Hem insistit molt i al final hem aconseguit que la Variant Nord siga l’obra més important que la Diputació de València en estos moments”, ha explicat la regidora.

Menys trànsit, menys perill per als vianants, menys contaminació i menys soroll, sense dubte una projecte que finalitzarà el 2020 i que millorarà la vida dels veïns i veïnes de Bétera.

Recordem que este ambiciós projecte permetrà traure del nucli urbà als més de 12.000 vehicles que diàriament transiten per la CV-310 que travessa el municipi, la Diputació de València, a través de l’àrea de Carreteres, donarà d’esta manera solució a una de les principals reivindicacions del municipi de les últimes dècades.

La fase 1 connectarà la carretera procedent de València amb la CV-310 cap a Nàquera i Serra, una solució que no només evitarà el trànsit i augmentarà la seguretat viària dels veïns, sinó que a més facilitarà els accessos al municipi des de la carretera i als polígons industrials de la zona.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia