La decisió de no continuar amb la pròrroga tindrà un triple benefici per a Bétera, econòmic, millora del servei i millora de les condicions laborals dels treballadors

L’Ajuntament de Bétera ha aprovat denunciar la pròrroga del contracte del servei de conservació de zones verdes adjudicat a l’empresa Dryade Jardineria i Medi Ambient. El consistori va donar llum verda a aquesta mesura, en un ple extraordinari celebrat ahir dilluns.

Compromís, PSOE, ABEC, Mas Camarena-CUBE i Ciutadans Bétera van votar a favor de rescindir el contracte a l’empresa Dryade, mentre que el Partit Popular i el regidor no adscrit, Pedro Gallén, van votar en contra i, per tant, a favor de la seua continuïtat durant dos anys més.

Ara, acaba el contracte signat al maig de 2009 i l’equip de govern ha decidit no prorrogar el contracte a la mateixa empresa i traure el servei a licitació pública per poder adjudicar aquest servei a una empresa que oferisca un millor servei, més econòmic i amb millors condicions laborals per als treballadors.

“Estem votant si l’empresa ha de seguir o no, és una decisió política i cada grup polític ha de decidir si vol que a partir de hui busquem millors condicions per al poble o si vol que es prorrogue automàticament, si no ho fem abans del dia 27 el contracte es prorrogarà automàticament. Nosaltres considerem que podem traure millors prestacions i serveis”, va explicar el regidor de
Contractació, Jose Rodado (Compromís).

“És un concurs molt important, amb una tramitació complexa pel que creiem que es va a allargar i davant la convocatòria d’eleccions creiem que és millor esperar i que siga el nou equip de govern qui decidisca què és el millor per al servei de jardineria”, va reiterar en diverses ocasions la regidora del PP, Elia Verdevío.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, va indicar que prendre la decisió de no continuar amb la pròrroga tindrà un triple benefici per a Bétera, “econòmic, millora del servei i millora de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores. Ho tenim clar i no volem que l’empresa continue dos anys més”.

Per la seua banda, Pedro Gallén va fer dos breus preguntes. Una d’elles feia referència a si per escrit hi havia hagut constància d’alguna incidència per part de l’empresa i en la segon preguntava si hi havia algún informe econòmic que aconselle o tinga previst quan costaria una altra licitació. En aquest sentit, l’alcaldessa va declarar que no hi ha cap informe però que “vist l’exemple del contracte de Manteniment d’Edificis que se va abaratir podem conseguir abaratis aquest”.

A continuació adjuntem un vídeo, resum d’aquesta part del ple extraordinari:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia